Až na jednu maličkost. Ale nešlo to jinak... „Vše je na svém místě, jen to víno jsme mu vylili,“ sdělila Aha! paní Helena. Herecký bard a milovník moravské révy si v Mikulově pronajal vinný box, kde se mu exkluzivně starali o archivní vína. Měl úctyhodnou sbírku a zakládal si na ní!

Box, který měl v těsném sousedství Václava Klause nebo Ivy Janžurové, už ale neexistuje. „Moc jsme tam nejezdili, a tak to nemělo cenu držet. Zrušili jsme to. Některá vína jsme s rodinou vypili a některá vylili, protože byla už zkažená. Václav by nás asi zabil,“ podotkla tanečnice a bývalá baletka Helena, která jako členka baletní skupiny Josefa Koníčka vystupovala ve všech pořadech Zpívá Karel Gott, které se točily ve Slaném.

Potom přiznala, že starat se o vysněný dům Postráneckého v Říčanech, kde jsme Helenu navštívili, není opravdu žádná legrace. „Jsem tu ale šťastná a Václava tu pořád mám. Na jeho pracovnu nikdo nesmí sáhnout. A mám tu také jeho nejoblíbenější hrneček, ze kterého tak rád pil, jeho buddhy a spoustu dalších věcí, díky kterým ho mám stále na očích,“ vysvětlila Helena.

Dovolila, abychom si některé věci, na kterých stále ulpívá duch hereckého barda, vyfotili. „Ve Vaškově pracovně akorát přibyla postel. Tu jsem si tam nastěhovala, když jsem byla po operaci menisku a nemohla po schodech do prvního patra,“ poznamenala Helena, která se před pár dny v televizi samozřejmě dívala na komedii století S tebou mě baví svět.

„Pokolikáté už se dívám? Posté? Nevím, ale ten film miluju. Tím spíš, že chtěl Václav jeho pokračování. Pořád čekal, že to Poledňákovou napadne,“ prozradila Helena Postránecká, že na milovanou komedii kouká při každé repríze. Režisérku to ale nenapadlo, a tak se do toho herec pustil sám.

V roce 2002 mu ale umřel kamarád Július Satinský (†61). To ho potrápilo, nakonec si ale poradil i bez chirurga Alberta. A tak Postránecký psal a svůj scénář se potom odvážil ukázat Poledňákové. „Marie to ale okamžitě zavrhla. Že by nějaké pokračování všechno jenom pokazilo. Vašek byl smutný a jeho pokus skončil v šuplíku. Ani nevím, kde. Nehrabu se mu ve stole,“ podotkla Postránecká.

 

Video
Video se připravuje ...

Druhý pohřeb Postráneckého (†75): Něco tak dojemného jste neviděli! Blesk TV

Fotogalerie
88 fotografií