Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zemanův nový lékař: Zeman žil osobitým životním stylem. Je u něj vidět pokrok a zlepšení

Autor: simao - 
2. května 2023
14:16

Novým lékařem exprezidenta Miloše Zemana je někdejší poslanec ODS Boris Šťastný, uvedly Seznam Zprávy. Šťastný v rozhovoru pro tento server uvedl, že u Zemana je patrný pokrok a zlepšení. O Zemana se Šťastného tým staral už v Lánech po propuštění tehdejšího prezidenta z ÚVN. Nyní Šťastný převzal dohled nad primární péčí o penzionovanou hlavu státu. Tedy roli Zemanova všeobecného praktického lékaře.

„I v médiích je přece vidět, že pan prezident chodí s oporou. Všichni musí vidět ten pokrok a zlepšení,“ řekl Šťastný k současnému zdravotnímu stavu. 

Zemanova zdravotní kondice přišla na řeč v momentě, kdy exprezident otevíral svou kancelář na Praze 6 - která však nemá bezbariérový přístup, a tak Zemana do schodů museli podpírat a de facto vytáhnout vestoje.

Zeman však prý udělal podle Borise Šťastného i jiné pokroky. „Není například tajemstvím, že přešel na méně škodlivou alternativu kouření,“ poznamenal pro Seznam Zprávy Šťastný.

Zeman se coby pacient dle něj projevuje velkou vůlí a disciplinovaností. Šťastný ji dokonce označuje za „nesmírnou“. „Každý člověk ve svém životě může narazit na určitý zdravotní problém, s přibývajícím věkem taková pravděpodobnost stoupá. To platí pro všechny, prezidenty nevyjímaje. Ti navíc žili a žijí životem plným stresu a povinností. I prezident Miloš Zeman žil dlouhá léta v obrovském pracovním nasazení a osobitým životním stylem. Pak se dostal do životní etapy, kdy musel řešit zdravotní komplikaci, překonal ji a funguje kvalitním životem dál. A to nejen díky péči zdravotníků, jeho rodiny a okolí, ale především, a to zdůrazňuji, díky své nesmírné vůli a disciplinovanosti,“ poznamenal Šťastný.

O Zemana se přitom staral jeho tým z Alzheimer Home už během jeho prezidentské funkce v Lánech po jeho propuštění z hospitalizace ve střešovické Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) na podzim 2021. Zeman si služby Šťastného ponechal i po opuštění úřadu, kdy pro Zemana vykonává de facto roli praktického lékaře. 

„Pan prezident mě v návaznosti na jeho přestěhování oslovil a požádal, zda by bylo z mé strany možné zajistit primární péči. Tedy péči všeobecného praktického lékaře s tím, že specializovaná péče by zůstala nadále zachována ze strany pana profesora Zavorala a ÚVN,“ podotkl Šťastný pro Seznam Zprávy.

Zeman se přitom přestěhoval z Lánského zámku jen o kousek dál do svého bungalovu v Lánech. Pravidelně pak má dojíždět do dejvické kanceláře.

Video  Prezident Miloš Zeman začal využívat svou novou kancelář  - Blesk - Elmer Carvalho
Video se připravuje ...

DanY67 ( 4. května 2023 15:59 )

A p vás se lékaři nestraní?platíte je?ne tak nepindejte chujoviny

DanY67 ( 4. května 2023 15:58 )

On je prospěchář ,dosažen USA .tak je je bez emocí víte co zadarmo dovolená ,zaprodání vlastního lidu atd to je cil

DanY67 ( 4. května 2023 15:56 )

Ty si chudák.Jen ať neskončila ještě hůř.prasivec

doktormediciny ( 2. května 2023 18:45 )

in Dubio pro aegroto, in vertas pro reo. Sit venua verbo Dum taciesis philosophus mansiesis...

1pravda1 ( 2. května 2023 18:20 )

elektrikáře stanjuru nevidím

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa