Meghan Markleová a princ Harry do britské královské rodiny nikdy moc nezapadali. Harry v poslední době nešetří stížnostmi, jak byl život v monarchii hrozný, a Meghan mu zdárně sekunduje. Při výčtu všech věcí, které se jim údajně měly stát, se jeden skoro nediví, že teď rodině nemohou přijít na jméno. To, co je definitivně vyhnalo za oceán, vás ale zřejmě překvapí... 

Budoucnost monarchie je zajištěna

Jak uvádí novinář Andrew Morton ve své knize Meghan: Hollywoodská princezna, jednalo se o zdánlivě naprosto nevinnou fotku prince George (9). Lépe řečeno společné foto malého George, prince Williama, tehdy ještě prince Charlese (74) a dnes již zesnulé královny Alžběty II. (†96). Pochopili ji totiž jako jasný vzkaz. 

„Královský pár měl podezření, že se proti nim celá instituce spikla. Důkazy podle nich byly všude. Nevyřčená zpráva byla jasná: budoucnost monarchie je zajištěna i bez vás,“ píše Morton. 

Rodinné pletichy

Harry si proto na leden 2020 vyjednal setkání s královnou Alžbětou, na kterém si měli promluvit o jeho budoucnosti v monarchii. Setkání bylo ale na poslední chvíli odloženo... Královská rodina se totiž údajně bála, že cokoli, co královna řekne během soukromého rozhovoru, použije Harry následně proti ní. 

Co následovalo, dnes už všichni víme. V lednu 2020 Harry a Meghan nečekaně oznámili odchod ze služeb instituce. O rázném kroku přitom královská rodina dopředu neměla ani ponětí. 

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Fotogalerie
86 fotografií