„Jde o první významnějším omezení pro dopravu před hlavní částí rekonstrukce mostu,“ uvedla mluvčí. Podle ní bude z Barrandovského mostu ve směru z centra na Jižní spojku uzavřen pravý jízdní pruh před a za takzvaným rozštěpem u sjezdu k Modřanské ulici a levý jízdní pruh na sjízdné rampě v délce asi 130 metrů.

Dělníci zdemolují část zdi, která se zde nyní nachází, upraví terén a položí provizorní povrch vozovky, který bude sloužit při letošních opravách mostu. V místě prací bude snížen počet jízdních pruhů.

Letošní fáze oprav Barrandovského mostu zahrnuje práce na severní polovině jeho jižní části a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu. Doprava bude podobně jako loni vedena v každém směru ve třech jízdních pruzích místo současných čtyř. Barrandovská rampa bude uzavřena. Dělníci mimo jiné opraví svršek mostu a odvodnění, sanují spodní části nosné konstrukce či udělají nové římsy.

Rekonstrukce mostu začala loni na jižní polovině jeho jižní části. Práce jsou rozložené do několika let a mají trvat vždy jen část roku. Za celé období vyjdou na 594,5 milionu korun. Soumostí, tvořené severní a jižní částí, z roku 1983 se dosud neopravovalo.