Přestože na důležité události královské rodiny princ Harry chybět nebude, svůj pobyt v Anglii nehodlá prodlužovat ani o minutu. Pro něj je totiž mnohem důležitější jeho vlastní rodina, tedy manželka Meghan Markleová (41), dcerka Lilibet (1) a syn Archie, jenž v den korunovace Karla III., tedy 6. května, slaví své čtvrté narozeniny. „Harry vyvine veškeré úsilí na to, aby se na Archieho narozeniny stihl vrátit. Bude to soukromá oslava, žádný velkolepý večírek,“ tvrdí deník The Mirror.

Možné je to ale jen za předpokladu, že Harry z Westminsterské katedrály zamíří rovnou na letiště a odletí zpět do Kalifornie prvním spojem, zatímco král s královnou manželkou Camillou (74) se ve slavnostním doprovodu budou teprve vracet do Buckinghamského paláce. Princ by měl prý využít běžný, komerční let při své cestě za velkou louži, ne soukromý tryskáč – kvůli jeho používání byl totiž společně se svou chotí v minulosti často kritizován. Kázali totiž vždy o klimatické změně, a přitom k ní zásadně přispívali...

Video
Video se připravuje ...

Forejt o novém dokumentu Netflixu o Harrym a Meghan: Ničí rodinná pouta na generaci dopředu. Petr Macek

Korunovace by každopádně měla začít v 11 hodin londýnského času, což znamená, že v Kalifornii budou v té době 3 hodiny ráno. Díky časovému posunu by se pak Harry mohl dostat do USA přesně na čas, aby ještě stihl podvečerní oslavu svého syna Archieho. A i když nemá jít o žádnou velkou party, již nyní je známý seznam některých prominentních hostů. Kromě maminky, tatínka a mladší sestřičky se oslavenec může těšit na babičku Dorii Raglandovou (66) a kamarády ze školky v doprovodu jejich rodičů.

Kromě nich ale vévoda a vévodkyně ze Sussexu pozvali i tenisové eso Serenu Williamsovou (41), jež je dlouholetou kamarádkou Meghan a v průběhu let se také sblížila s Harrym, s dcerkou Alexis Olympií (5). Chybět by neměl ani hollywoodský fešák Orlando Bloom (46) s manželkou, zpěvačkou Katheryn Hudsonovou (38) alias Katy Perry, kteří se spřátelili se královským párem po jejich přestěhování do Montecita, a jejich dcera Daisy (2).

Mezi pozvanými jsou také George (61) a Amal (45) Clooneyovi, kteří nechyběli ani na jejich veselce, či moderátorky Oprah Winfreyová (69) a Ellen DeGeneresová (65) s manželkou Portiou de Rossiovou (50). Vlastně to skoro vypadá, že více přátel tam budou mít rodiče malého jubilanta nežli on sám...

Fotogalerie
53 fotografií