„Na začátku února se na seniorku (67) z Blanenska usmálo štěstí. Kontaktoval ji lékař pracující v Jemenu. S vrstevníkem si skoro měsíc dopisovala a jejich elektronický vztah postupně dostával patřičný náboj. Jenže nový známý se najednou dostal do obtíží. Byl zadržen a potřeboval pomoci,“ popsal otřepaný scénář mluvčí policie Bohumil Malášek.

Musel se vyplatit

Pak to začalo. „Lékař ženě napsal, že aby mohl opustit zemi, musí se vyplatit. Odeslala tedy na jeho účet sto tisíc korun. Obratem se tíživá situace podvodného doktora natolik ztížila, že mu žena poslala víc než milion korun,“ upozornil mluvčí policie.

Seniorka přitom nemůže říci, že by ji nikdo nevaroval. V bance se jim transakce nezdála a ženu úředníci varovali, že se může jednat o podvod. Penzistka si ale stála za svým. Půjčila si dokonce peníze od známých.!

Její elektronický miláček ji totiž sliboval, že jí nezůstane nic dlužný a vyplatí jí dvojnásobek jejího vkladu.

„Když zkusila požádat jednoho z věřitelů o další půjčku, ten začal zjišťovat, k jakému účelu dalších více než sto tisíc korun potřebuje. Jeho reakce byla pochopitelná a rázná. Žádné další peníze jí nepůjčil a donutil ji ke společnému odchodu na policii,“ dodal mluvčí policie. Podvodník z ženy ani ne za dva měsíce vylákal celkově 1,3 milionu korun...

VIDEO: Brněnští kriminalisté dopadli podvodníka, který přes internetové bazary okradl přes 200 lidí.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští kriminalisté dopadli podvodníka, který přes internetové bazary okradl přes 200 lidí. Hynek Zdeněk