Jak u soudu přiznal, vykradl za pouhé tři měsíce 34 objektů v Ostravě a Frýdku-Místku, a to jen pár dnů po posledním propuštění. Od dubna až do července 2022 způsobil majitelům sklepních prostor, garáží, koláren a budov napříč městy škodu 600 tisíc.

Bral, co mu přišlo pod ruku

„Odcizovat měl především jízdní kola, ale také jiné věci, jako například koloběžku nebo přístroj VAP na čistění, střešní nosič na auto nebo dětskou skládací postýlku,“ popisovala lup žaloba.

„Z předchozích odsouzení si pan obžalovaný nevzal žádné ponaučení,“ řekla po vynesení pravomocného rozsudku soudkyně. Připomněla, že Jiří Michna i ve svých třiceti letech ještě nikde pořádně nepracoval a živil se zpravidla právě vloupáními a krádežemi.

Od soudu hned do vězení

„Patnáct předchozích trestů má od roku 1999, což je výraznou přitěžující okolností, i když se plně přiznal a trest provažujeme za přiměřený. Rozhodnutí je tak konečné,“ uvedla soudkyně. Vazební vězeň se ihned po rozhodnutí přesunul do věznice s ostrahou.

„Bylo tu už asi řečeno vše,“ hlesl odsouzený, jehož soudkyně nabádala, aby konečně tento trest „hnul s jeho svědomím“, které je zatížené celoživotně páchanými majetkovými trestnými činy.

Poškození? Ti se s Jiřím Michnou mohou o náhradu škody dál soudit.

VIDEO: Majitelé domů na Ostravsku podcenili zloděje, ten se jim v klidu probíral věcmi v garážích.

Video
Video se připravuje ...

Majitelé domů na Ostravsku podcenili zloděje, ten zase policisty. PČR

Fotogalerie
4 fotografie