Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sourozenci Emma (†22) a Erik (†20) nepřežili náraz do sloupu! Zdrcující slova kamarádů

Aktualizováno -
11. dubna 2023
12:45
Autor: pma, inf, rix - 
10. dubna 2023
12:22

Na sváteční víkend chtěli být sourozenci Erik a Emma ze slovenského Liptovského Mikuláše se svou rodinou. K té už bohužel nedojeli. Jejich auto mělo cestou domů těžkou havárii, kterou ani jeden ze sourozenců nepřežil. Ve voze byly další dvě dívky, jedna z nich také zemřela. Pětadvacetiletý Samuel pracoval v osudnou chvíli nedaleko místa nehody a popsal, jak co se stalo. Promluvili i rodinní známí. 

Krátce před nedělní půl čtvrtou ranní přijalo krajské operační středisko v Žilině volání o pomoc při dopravní nehodě v Liptovském Mikuláši. Ve vozidle, které ze zatím dosud nezjištěných příčin narazilo do sloupu v těsné blízkosti silnice, cestovali čtyři mladí Slováci ve věku od 19 do 22 let. Mezi nimi byli i sourozenci Erik a Emma.

Záchranáře na místo přivolal pětadvacetiletý Samuel, který byl shodou okolností nedaleko. „Krátce po třetí hodině jsem šel pro krávy a najednou jsem uslyšel hlasitý náraz,“ popsal pro slovenský deník Plus JEDEN DEŇ mladík, který pracuje v zemědělském družstvu nedaleko místa tragédie. Okamžitě přeskočil plot a běžel k místu, odkud náraz slyšel. V příkopu uviděl Volkswagen Golf přetočený na střechu a plný lidí. Okamžitě k autu vyběhl a snažil se zraněným cestujícím pomoc.

Dusil se krví a chrchlal

„Byla tam těla. Jeden z nich ležel u plotu na zahradě. Ztěžka dýchal, spíš už jen chrčel. Další mrtvá dívka ležela na cestě. V autě jsem viděl ještě jednu slečnu. Myslel jsem, že už je také mrtvá, ale záchranářka mě navigovala, jak ji držet při životě. Nakonec jsem to děvče vytáhl, protože byla hlavou zaklíněná pod sedačkou,“ popsal své jednání pohotový svědek nehody.

To, co Samuel oné noci na silnici viděl, bude mít ve vzpomínkách zřejmě velmi dlouho. „Svítil jsem si telefonem. To děvče mělo celou hlavu rozbitou. Na ten pohled nikdy nezapomenu. Ten mladík se dusil krví a chrchlal. Snažil jsem se mu alespoň nazdvihovat hlavu,“ komentoval nehodu mladý Slovák.

Příbuzní a kamarádi obětí jsou po nehodě zdrcení. „Bratr se sestrou. Stále laskaví a milí. Odpočívejte v pokoji. Budete nám velmi chybět. Budu dávat pozor na vaší maminku,“ napsala na sociální síť rodinná známá podle deníku Plus Jeden Deň.

Proč sourozenci zemřeli?

„V čase příjezdu záchranářů na místě byly dvě mrtvé ženy. Muže se záchranáři pokoušeli oživit, ale neúspěšně. Těžkým zraněním taktéž podlehl,“ popsala pro Topky.sk mluvčí Alena Krčová. Čtvrtou účastnicí dopravní nehody byla mladá dívka, která seděla na zadních sedadlech. „Auto bylo otočené vzhůru nohama v příkopu, bohužel jsem ji neviděl,“ přiznal Samuel.

Policie dle slov mluvčí Zuzany Šefčíkové zahájila vyšetřování, které má určit, proč k nehodě došlo a jí předcházelo. Podle svědka byla silnice suchá a nezaregistroval, že by vozidlo jelo před nárazem vysokou rychlostí. „Neslyšel jsem ale ani žádné brzdění,“ dodal svědek.

Video  Jak se chovat u dopravní nehody?  - Policie ČR
Video se připravuje ...

doktormediciny ( 11. dubna 2023 13:00 )

No jo, ale trasa snad nekolikrat 100 km muze vest k tomu, ze nekdo za volantem usne. to z se nevysetri

Jiří Zvěřina ( 11. dubna 2023 12:19 )

„Auto bylo otočené vzhůru nohama v příkopu, bohužel jsem ji neviděl,“ přiznal Samuel.-to teda měla štěstí, ta jediná přežila...

Uživatel_5125828 ( 10. dubna 2023 14:29 )

Nestesti nechodi po horach ale po lidech. statistika pricin nehod zajimava ale pral bych si ji doplnit o udaje podle veku. Uprimnou soustrast nejblizsim a buiz je tem mladym zeme lehka.😢

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání