Obsah filmu Creed III

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit.

Obsazení filmu Creed III

Herci Postavy
Michael B. Jordan Adonis "Donnie" Creed
Thaddeus J. Mixon 15letý Adonis "Donnie" Johnson
Tessa Thompson Bianca Taylor-Creed
Jonathan Majors Damian "Diamond Dame" Anderson
Spence Moore II 18letý Damian "Dame" Anderson
Wood Harris Tony "Little Duke" Evers
Florian Munteanu Viktor Drago
Phylicia Rashad Mary Anne Creed
Mila Davis-Kent Amara Creed
José Benavidez Jr. Felix Chavez
Selenis Leyva Laura Chavez

Michael B. Jordan - Adonis Creed

Americký herec známý svými rolemi ve filmech jako Creed, Black Panther nebo Fruitvale Station. Narodil se 9. února 1987 v Santa Aně v Kalifornii a vyrůstal v Newarku v New Jersey.

Jordan zahájil svou hereckou kariéru ve 12 letech a debutoval v televizním seriálu Sopranovi. Uznání si získal rolí Wallace v seriálu HBO The Wire. Jordan se objevil také v několika populárních filmech, jako je Kronika, Fantastická čtyřka nebo Spravedlivé slitování. Je jedním z mála herců, kteří spolupracovali jak s Marvelem, tak s DC - zahrál si padoucha Killmongera v Black Pantherovi a superhrdinu Cyborga v Justice League: Snyderův sestřih.

V roce 2013 byl Jordan jmenován jedním z 30 pod 30 v zábavním průmyslu časopisu Forbes. Vede také vlastní produkční společnost Outlier Society Productions, která se zaměřuje na tvorbu rozmanitého a inkluzivního obsahu. Jordan je známý svou oddaností fitness a na svých sociálních sítích často sdílí cvičební videa. V současné době je ve vztahu s modelkou Lori Harveyovou.

Tessa Thompson - Bianca Taylor-Creed

Narodila se 3. října 1983 v Los Angeles v Kalifornii. Je dcerou zpěváka a skladatele Marca Anthonyho Thompsona a herečky a producentky Lydie Walkerové. Thompsonová debutovala jako herečka v roce 2005 v televizním seriálu "Cold Case".

Uznání kritiky si získala za roli Valkýry ve filmu z filmového světa Marvelu "Thor: Ragnarok" (2017). Thompsonová je známá také díky rolím v dalších velkofilmech, jako jsou "Creed" (2015), "Selma" (2014) a "Annihilation" (2018). Kromě filmové práce si Thompsonová zahrála také v několika televizních seriálech, například "Veronica Mars", "Westworld" a "Dear White People".

Je silnou zastánkyní sociální spravedlnosti a vyjadřuje se k různým tématům, včetně Black Lives Matter a práv žen. V roce 2018 Thompsonová namluvila postavu Lady v animovaném filmu společnosti Disney "Lady a Tramp". Thompsonová je také talentovaná hudebnice a podílela se vokály na několika filmových soundtracích, včetně filmu "Creed II" (2018). Během své kariéry získala řadu nominací na ocenění, včetně nominace na cenu Primetime Emmy za svůj výkon v seriálu HBO "Westworld".

Jonathan Majors - Damian Anderson

Americký herec narozený 7. září 1989 v Dallasu v Texasu. Vystudoval herectví na University of North Carolina School of the Arts. Majors se poprvé proslavil rolí v nezávislém filmu Poslední černoch v San Franciscu z roku 2019. V roce 2020 si zahrál také v seriálu HBO "Lovecraftova země", za který získal uznání kritiky. Majors si zahraje roli Kanga Dobyvatele v nadcházejícím filmu Marvel Cinematic Universe "Ant-Man and the Wasp: Quantumania".

Byl také obsazen do hlavní role v připravovaném westernu společnosti Netflix "The Harder They Fall". Majors uvedl, že raději bere náročné a komplexní role, než aby hrál jednorozměrné postavy.

Jako svou inspiraci uvádí herce Denzela Washingtona a Jeffreyho Wrighta. Než se stal hercem, byl Majors profesionálním sportovcem a hrál fotbal na univerzitě v Severní Karolíně. Kromě herectví je Majors také vystudovaným tanečníkem a studoval balet, moderní a africký tanec.

Florian Munteanu - Viktor Drago

Německo-rumunský herec a bývalý profesionální boxer. Narodil se 13. října 1990 v Mnichově. Munteanu začal boxovat v 16 letech a profesionálem se stal v roce 2014.

Prožil úspěšnou boxerskou kariéru a vyhrál několik zápasů, než v roce 2017 ukončil kariéru. V roce 2018 byl Munteanu obsazen do role Viktora Draga, syna Ivana Draga, ve filmu Creed II a později III. V rámci přípravy na roli podstoupil intenzivní fyzický trénink a nabral kolem 30 kilogramů svalové hmoty. Munteanuův výkon ve filmu Creed II ocenili kritici i diváci.

Po úspěchu filmu Creed II byl Munteanu obsazen do několika připravovaných filmů, včetně Borderlands a Plánu útěku 4. Munteanu je také aktivní na sociálních sítích a má velkou sledovanost na Instagramu. Kromě herecké a boxerské kariéry Munteanu také plynně hovoří několika jazyky, včetně němčiny, angličtiny a rumunštiny.

Creed III - podrobné informace o filmu

Creed III je americký sportovní film z roku 2023, který podle scénáře Keenana Cooglera a Zacha Baylina natočil Michael B. Jordan (ve svém režijním debutu). Jedná se o pokračování filmu Creed II (2018), třetí díl filmové série Creed a celkově devátý díl filmové série Rocky.

Dále v něm hrají Tessa Thompson, Jonathan Majors, Wood Harris, Florian Munteanu a Phylicia Rashad. Ve filmu se úspěšný a nedávno penzionovaný boxer Adonis Creed (Jordan) setkává tváří v tvář se svým přítelem z dětství a bývalým boxerským zázrakem Damianem Andersonem (Majors).

Třetí film Creed byl oficiálně ohlášen v září 2019 spolu s Jordanovým návratem; potvrzen byl také jeho režijní debut v říjnu 2020. Majors a zbytek hereckého obsazení se připojili mezi listopadem 2021 a zářím 2022; Creed III je prvním filmem série, v němž se Sylvester Stallone nevrací do role Rockyho Balboy, ačkoli je uveden jako producent spolu s Ryanem Cooglerem, který se podílel na příběhu filmu.

Hlavní natáčení začalo v lednu 2022 a trvalo do dubna téhož roku, přičemž se natáčelo mimo jiné v Los Angeles, Tampě a Georgii. Creed III měl poprvé premiéru 9. února 2023 v Mexico City. Do kin ve Spojených státech pak byl uveden 3. března jako první film distribuovaný společností Metro-Goldwyn-Mayer po její akvizici Amazonem a je prvním filmem distribuovaným MGM, který nemá logo United Artists Releasing od filmu Boj s rodinou (2019). Film získal pozitivní recenze kritiků a celosvětově vydělal přes 248 milionů dolarů.

Sylvester Stallone se pro The Hollywood Reporter vyjádřil k tomu, že si v tomto pokračování nezopakuje roli Rockyho Balboy: "Je to politováníhodná situace, protože vím, co mohlo být. Šlo to ale úplně jiným směrem, než bych film udělal já. Filozofie producentů Irwina Winklera a Michaela B. Jordana šla jinou cestou. Přeji jim to, ale já jsem hodně sentimentální člověk. Mám rád, když moji hrdinové bojují, prostě nechci, aby se dostali do toho temného prostoru. Mám pocit, že lidé už mají té temnoty dost."

Stallone v rozhovoru také prozradil, že přestože vytvořil Rockyho Balbou, nikdy neměl na tuto postavu žádná práva, ačkoli o to Winklera požádal. "Nikdy k tomu nemělo dojít. Byla to dohoda, kterou bez mého vědomí uzavřeli lidé, o nichž jsem si myslel, že jsou mi blízcí, a v podstatě mi upřeli veškerá práva, která jsem mohl mít. Byl jsem tehdy z té práce tak nadšený a nechápal jsem, že jde o obchod. Kdo mohl tušit, že Rocky bude pokračovat dalších 45 let? Nikdy jsem nepoužil jediný dialog od někoho jiného a ironií je, že žádný z nich nevlastním. Vlastní ho lidé, kteří neudělali doslova nic. Nejsem výkonným producentem série "Creed". To jsou Ryan Coogler a Michael B. Jordan, děti Irvina Winklera a jeho kolegy producenta Roberta Chartoffa. Já jsem jediný, kdo je vynechán."

Film Rocky byl uveden v roce 1976 a rychle se stal kulturním fenoménem. Scénář k filmu napsal Sylvester Stallone, který v něm ztvárnil titulní postavu Rockyho Balboy, boxera, jemuž se nedaří a který dostane šanci získat titul v těžké váze.

Témata vytrvalosti, odhodlání a amerického snu, která ve filmu zazněla, se dostala do povědomí diváků a vynesla filmu uznání kritiků a řadu ocenění, včetně Oscara za nejlepší film. Úspěch Rockyho dal vzniknout několika pokračováním, včetně filmů Rocky II, Rocky III, Rocky IV, Rocky V, Rocky Balboa a Creed I až III. Rocky II, který byl uveden v roce 1979, pokračuje tam, kde první film skončil, a Rocky bojuje o titul mistra světa v těžké váze.

V Rockym III, který byl uveden v roce 1982, se Rocky utká s Clubberem Langem, kterého hraje Mr. T. Ve filmu Rocky IV, který byl uveden v roce 1985, bojuje Rocky proti sovětskému boxerovi Ivanu Dragovi, kterého hraje Dolph Lundgren, a to v době vrcholící studené války. V Rockym V, uvedeném do kin v roce 1990, Rocky končí s boxem a stává se trenérem, přičemž řeší i finanční problémy.

V Rockym Balboovi, který byl uveden v roce 2006, se starší Rocky vrací z důchodu, aby se naposledy utkal. Snímek Creed z roku 2015 sleduje syna Rockyho soupeře a přítele Apolla Creeda, Adonise Johnsona Creeda, kterého hraje Michael B. Jordan, jak trénuje pod Rockyho vedením, aby se sám stal boxerem. Série Rocky se stala kulturním prubířským kamenem s ikonickými momenty a postavami, které se vžily do populární kultury.

Sylvester Stallone je americký herec, scenárista a režisér, který se objevil v mnoha filmech a televizních pořadech. Stalloneho průlomovou rolí byla postava Rockyho Balboy ve filmu "Rocky" z roku 1976, ke kterému napsal i scénář.

Tuto postavu si zahrál i v šesti pokračováních, z nichž posledním byl film "Creed II" z roku 2018. Stallone hrál také ve filmové sérii "Rambo", kde v letech 1982 až 2019 ztvárnil postavu Johna Ramba v pěti filmech. Kromě akčních filmů se Stallone objevil i v komediích, jako je "Stop! Nebo mě máma zastřelí" a "Oscar". Svůj hlas propůjčil také animovaným filmům, jako jsou "Antz" a "Strážci Luny".

Stallone byl dvakrát nominován na Oscara, v obou případech za práci na filmu "Rocky" (nejlepší herec a nejlepší původní scénář). Během své kariéry získal řadu dalších ocenění, včetně Zlatého glóbu za film "Creed" v roce 2016. Kromě herectví Stallone režíroval několik filmů, včetně "Rocky II", "Rocky III" a "The Expendables".

Stallone se objevil také v televizi, včetně hostující role v seriálu "This Is Us" a moderování pořadu "Saturday Night Live". V roce 2010 byl Stallone uveden do boxerské síně slávy za svůj přínos tomuto sportu prostřednictvím filmů "Rocky".

Filmy Rocky a Creed si oblíbilo nejen široké publikum, ale i profesionální boxeři. Mnozí boxeři tyto filmy uvádějí jako inspiraci pro svou vlastní kariéru a trénink. Anthony Joshua, mistr světa v těžké váze, řekl, že filmy o Rockym pro něj byly v dětství velkou inspirací a pomohly mu dostat se k boxu.

Boxerská legenda Sugar Ray Leonard prohlásil, že ho filmy o Rockym inspirovaly, a dokonce se objevil ve filmu Rocky V jako on sám. Bývalý mistr světa v těžké váze Lennox Lewis uvedl filmy o Rockym jako jednu z hlavních inspirací, proč se stal boxerem.

Mike Tyson, jeden z nejznámějších boxerů všech dob, uvedl, že ho filmy o Rockym inspirovaly k boxu. Evander Holyfield, další bývalý mistr světa v těžké váze, uvedl, že ho filmy o Rockym motivovaly k boxerské kariéře. Bývalý šampion ve střední váze Gennadij Golovkin uvedl, že ho film Rocky IV inspiroval a že ho motivoval k tvrdšímu tréninku.

Současný šampion ve střední váze Canelo Alvarez prohlásil, že filmy o Rockym měly na jeho kariéru velký vliv a že se na ně mnohokrát díval. Bývalý šampion ve velterové váze Floyd Mayweather Jr. uvedl, že je velkým fanouškem filmů o Rockym a že je všechny viděl několikrát.

Deontay Wilder, šampion WBC v těžké váze, řekl, že ho filmy o Rockym inspirovaly a že ho naučily, jak je důležitá tvrdá práce a odhodlání. Bývalý šampion v těžké váze George Foreman prohlásil, že miluje filmy o Rockym a že patří k jeho nejoblíbenějším.

Zápletka filmu Creed III (Pro přeskočení klikněte ZDE)

V roce 2002 v Los Angeles se mladý Adonis "Donnie" Creed vytratí se svým nejlepším přítelem, šampionem Zlatých rukavic Damianem "Diamond Dame" Andersonem, aby se podíval na jeho boxerský zápas.

Po Dameově vítězství Donniemu vypráví o svých touhách stát se profesionálem a stát se mistrem světa. Během zajížďky do obchodu s alkoholem Donnie impulzivně napadne muže jménem Leon. V roce 2020 Donnie vyhraje odvetný zápas proti "Pretty" Rickymu Conlanovi, čerstvě propuštěnému z vězení.

Donnie odchází do boxerského důchodu, aby se mohl věnovat své ženě Biance a jejich dceři Amaře, jejíž sluchové postižení mezitím vedlo rodinu k plynulému ovládání amerického znakového jazyka. O tři roky později, v roce 2023, vede Donnie spolu s Tonym "Malým Dukem" Eversem Jr. boxerskou akademii Delphi a propaguje svého svěřence, mistra světa Felixe "El Guerrera" Chaveze, v zápase proti Viktoru Dragovi.

Kvůli problémům se sluchem se Bianca vzdává vystupování a stává se úspěšnou producentkou. Zatímco oba sledují zhoršující se zdravotní stav Donnieho adoptivní matky Mary-Anne, Amara se touží stát boxerkou jako Donnie, což ji ve škole dostane do problémů, protože udeří jiného studenta.

Dame se s Donniem znovu setkává poté, co se dostane z vězení, a sdílí jeho touhu obnovit boxerskou kariéru. Donnie neochotně pozve Damea do tělocvičny na sparing s Chavezem, jeho agresivní styl však vyvolá u Chaveze a Duka opovržení.

Dame později navštíví Donnieho dům, kde se setká s jeho rodinou a vypráví o jejich společném pobytu ve skupinovém domově, což je příběh, který Bianca nikdy neslyšela. V soukromí Dame žádá o šanci na titul proti Chavezovi a odvolává se na Donnieho předchozí šanci jedna ku milionu, kterou Donnie označí za nemožnou. Na večírku pro Biancinu nahrávací společnost Dame tajemně vypráví Biance o Leonovi a o tom, že to před ní Donnie tajil.

Drago je napaden neznámým útočníkem a je příliš zraněn na to, aby se mohl zúčastnit zápasu s Chavezem. Donnie nechce přijít o svou investici do akce, a tak navrhne jako soupeře Dameho, který by se měl utkat podobně jako Rocky Balboa při svém prvním zápase o titul, což Chavez přijme. Během zápasu Dame bojuje nečistě, ale knokautuje Cháveze a získá nesporný titul mistra těžké váhy.

Po zápase znepokojený Donnie navštíví Mary-Anne, která mu ukáže dopisy, které Dame napsal Donniemu ve vězení a které před ním tajila, protože se domnívala, že má na něj špatný vliv. Jeden z dopisů obsahuje obrázek, na němž je Dame se spoluvězněm, v němž Donnie poznává Dragova útočníka. Donnie si uvědomí, že útok zorganizoval Dame, a konfrontuje ho.

Dame mu prozradí, že Donnieho a jeho rodinu zmanipuloval, aby získal titul, a poté mu udělal monokl. Donnie se nedokáže Biance svěřit se svou vinou kvůli Damemu, který si libuje ve své nově nabyté slávě a veřejně pomlouvá Donnieho jako podvodníka, který se k němu otočil zády.

Mary-Anne utrpí další mrtvici a po rozhovoru s Donniem před jeho očima umírá, zatímco Mary-Anne ho považuje za Apolla. Po jejím pohřbu se Donnie přizná Biance, že Leon byl násilnickým vychovatelem ve skupinovém domově, kde žil s Dame, než byl adoptován.

Poté, co Donnie napadl Leona v obchodě s alkoholem, následná rvačka s Leonovými přáteli způsobila, že Dame vytáhl zbraň. Když přijela policie, Donnie utekl, ale Dame byl zatčen. Donnie se snažil vzpomínku zablokovat a ze studu a pocitu viny Damea nikdy nekontaktoval. Protože ví, že ho Dame nepřestane očerňovat, řekne Biance, že existuje jen jeden způsob, jak ho zničit.

Donnie se vydá do pořadu First Take, kam Dame zavolá, aby Donnieho po telefonu popíchl. Donnie se rozhodne vystoupit z důchodu a vyzve Dameho na souboj o titul, který přijme. Po tréninku s Dukem a uzdraveným Dragem se Donnie utká s Damem v "Bitvě o Los Angeles" na Dodger Stadium. Ve vyčerpávajícím, vyrovnaném souboji má Donnie vidiny svého týraného pěstounského domova a Dameho života ve vězení, což vede ke knokautu v posledním kole.

Donnie spatří v davu svou rodinu, zbaví se strachu a pocitu viny, knokautuje Dameho a vyhraje zápas a získá zpět titul šampiona. Poté se Donnie s Damem usmíří a oba muži přiznávají, že to nebyla vina toho druhého. Donnie se na prázdném stadionu připojí k Biance a Amaře v ringu, kde předstírá, že s Amarou boxuje.

Viděli jste film Creed III? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer k filmu Creed III Warner Bros

Fotogalerie
21 fotografií