Na začátku „rány za milion“ byla náhoda. Zlodějíček kartu od hotelového pokoje našel loni v srpnu na ulici v Brně a řekl si, že ji vyzkouší.

„Vešel do hotelu, prošel nenápadně kolem recepce, vyjel výtahem do patra a vyhledal číslo pokoje z karty. Když vložil kartu do dveřního mechanismu, dveře pokoje se opravdu otevřely,“ uvedla mluvčí policie Petra Hrůzová.

Z pobudy elegán

Pokoj ve chvíli převrátil vzhůru nohama. „Muž do hotelu vešel ve špinavých šortkách, pantoflích a roztrhaném tričku. Pro prohledání pokoje odcházel jako jiný člověk, oblečen ve značkovém sportovním outfitu s tmavými slunečními brýlemi,“ poznamenala Hrůzová.

Pokoj byl učiněný ráj. Kromě nového ohozu odcházel z hotelu ověšený luxusními taškami plných odcizených věcí. Mezi nimi byly například dvoje značkové pánské hodiny, běžecké boty, společenský pánský oblek, tři mobilní telefony, k nim troje chytré hodinky, golfové oblečení včetně golfových míčků a další věci.

Muž je nyní za mřížemi, kde si odpykává trest za předešlou majetkovou trestnou činnost. Pokud jej soud uzná vinným i v tomto případu, trest se mu prodlouží.