Případ otřásl z roku 2021 otřásl veřejností.Dvě strážnice v centru Brna upozornily Čecha, že nemůže močit na veřejnosti. Okamžitě jim začal nadávat a následně je zmlátil.

Video
Video se připravuje ...

Agresor zmlátil dvě strážníce v Brně Policie ČR

Pak nasedl do vlaku a odjel. Obě ženy skončily v pracovní neschopnosti. Jedna utrpěla otřes mozku, druhá měla zlomenou čelist. Soud mu za to uložil jen podmínku!

Přecházel na červenou

Pohár trpělivosti ale přetekl loni o prázdninách. Ve Vracově přecházel koleje na červenou. Když ho strážník upozornil, že se tak nemůže chovat, poštval na něho Čech psa. Hodonínský soud ho poslal na rok do vězení. To se Čechovi nelíbilo a odvolal se Krajskému soudu v Brně.

„To ten strážník mi nadával do blbečků, já jsem ho jen odstrčil,“ hájil se podle serveru novinky.cz před soudem.

Ten mu ale neuvěřil. Opíral se totiž nejen o výpověď napadeného strážníka, ale i náhodného svědka. „Obhajoba je účelová, nepřesvědčivá a nevěrohodná. Obžalovaný navíc nemá žádnou sebereflexi,“ zdůraznila soudkyně Šárka Dufková a roční vězení potvrdila.

Další trest?

Čech přitom ve vězení nemusí strávit nakonec jen rok. Reálně mu totiž hrozí, že podmíněný trest za zbití strážnic bude přeměněn na další nepodmíněný trest. O tom však musí rozhodnout jiný soudní senát.

Fotogalerie
4 fotografie