Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

To ani nevíte jak, a už jste na stromě! Jan popsal úprk před rozzuřeným divočákem

Autor: VaB - 
30. března 2023
14:37

Na tento adrenalinový zážitek jistě jen tak nezapomene! Jana Kunáše vyhnalo na strom divoké prase s pořádně zahnutými kly. Aby se zachránil, musel po několika minutách strávených v koruně stromu volat policistům. Teď popsal, jak celá událost probíhala.

Do lesů na Českolipsku se 23letý Jan Kunáš z Ostravy vydal na vandrování. Plánoval týdenní procházky po okolí Stráže pod Ralskem. Před několika dny se vydal do lesů. „Bylo hezky, tak jsem se vydal na procházku do lesa. Jdu po asfaltce a najednou jsem slyšel divné zvuky, ohlédl jsem se a on na mě běžel. Takové macaté divoké prase se zahnutými kly,“ povyprávěl pro CNN Prima News mladý muž.

Praseti by zřejmě neutekl, udělal proto to první, co ho napadlo. „To ani nevíte jak, a už jste na stromě. Jen jsem ho zahlédl, jak přímo ke mně běží, a už jsem hledal nejbližší strom s větvemi. Je to převážně jehličnatý les, takže bylo velké štěstí, že tam jeden smrk hned u cesty byl,“ dodal.

Mladík se mezitím držel na stromě, odkud po několika minutách volal na linku 158. Prase se pod ním totiž usídlilo a nechtělo odejít. „Pořád se pohyboval okolo stromu a měl o mě zájem,“ doplnil Kalaš. Policisté na druhé straně telefonu mu nejdřív nechtěli uvěřit, nakonec mu na pomoc poslali hlídku.

Prase během té doby sice stihlo utéct, ale policisté i tak převezli Jana do města. Zejména i kvůli tomu, že v lese neměl co pohledávat. Jde o les státního podniku Diamo. V minulosti se zde těžil uran, teď mají lidé vstup zakázaný.

Video  Divočák na Českolipsku vyhnal turistu na strom. Ten pak volal na linku policistů s tím, že neví, co má dělat.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

krapotkin ( 30. března 2023 15:52 )

Kdysi, za socíku, jsme byli na dovolené v Graal Müritz v NDR. Tam po kempu pobíhali divočáci. Byli hodní, sežrali lidem jen to, co jim nechali mimo karavany, večer se chodili koupat do studeného moře. Byla to celá rodinka - rodiče i pruhovaná mláďata. Moc hodná prasátka.

clarabella ( 30. března 2023 14:45 )

Viděla jsem v televizi reportáž s tím pánem a bylo mi za něho hanba. To bylo něco tak strašně trapnýho. Zaprvé vlezl tam kam vůbec neměl a zadruhé rozhodně není první komu se to stalo. Ale kézt s tím do televize a teď ještě do Blesku. Hrozný neinteligent

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání