Frustrován svým neúspěšným životem a naládovaný tvrdou drogou vloni v srpnu Vladislav Žyla tehdejší partnerku nejprve mlátil, že spadla, pak do jejího ležícího těla kopal a kopal. Následně chytil do ruky v lesoparku v Ostravě-Porubě rýč.

„Následovaly opakované údery rýčem do horní části těla ve snaze přeseknout ženě krční tepnu. Přičemž když se mu nepodařilo způsobit zamýšlené zranění, vyzbrojil se nožem se zalamovacím ostřím,“ popsal u krajského soudu k jedné z nejbrutálnějších vražd na Ostravsku žalobce David Bartoš.

Chtěl jí odříznout hlavu

Pak šílený vrah popadl nůž a bodal ženě do hlavy jako smyslu zbavený. Hlavu se jí snažil odříznout od krku! „Čímž poškozené způsobil mimo jiné též deformaci obličeje, zlomeniny a vnitřní krvácení do mozku a plic s následkem smrti,“ popisoval žalobce.

Video
Video se připravuje ...

Žalobce David Bartoš popisuje brtální vraždu Jessiky (†23). Pachatel dostal 13 let.  Karel Janeček

Žyla se přiznal a souhlasil s trestem 13 let ve vězení se zvýšenou ostrahou. Nařídili mu i psychiatrickou léčbu a zaplatit 1,5 milionu matce Jessiky, která se jednání osobně účastnila, a proplakala jej. „Vrať mi ji, vrahu!,“ křikla matka bezmocně před vynesením odsuzujícího rozsudku.

Proč vraždil? Byl frustrovaný…

Trestní sazba se pohybovala v rozmezí 15 až 20 let. Vrah dostal nižší trest proto, že se dohodl na vině a trestu se žalobcem, a soud žalobu schválil.

Motiv bestiálního zločinu byl podle žalobce spíše banální: „Měl takto učinit pod vlivem frustrace a nespokojenosti z bezdomoveckého způsobu života, v zlobném afektu, ovlivněný návykovými látkami,“ řekl David Bartoš.

Zdrcená matka

Miroslava K., matka zavražděné Jessiky, vyslechla u soudu včera detaily zločinu stejně tak, jako její dva synové. „Trest je nepřiměřeně nízký. On trýznivým způsobem moji milovanou Jessicu připravil o život, zničil i ten můj. Úplně mám zničenou psychiku, a to nejhorší: Dceru mi už nikdo nevrátí,“ vyznala se při jednání s tím, že se sama léčí u psychiatrů.

Fotogalerie
4 fotografie