Suroviny: hladká mouka 500 g, smetana ke šlehání 33% 250 ml, droždí 0.5 kostky, moučkový cukr 50 g, sůl, vanilkový cukr 1 balení, čerstvá BIO vejce M 3 ks, rozinky trio 50 g, tajná ingredience 1 hrst, čerstvé mléko plnotučné 1 lžíce.

Postup:

  • Do mísy odvážíme mouku, po okrajích osolíme, uděláme důlek, nalijeme 250 ml vlažné smetany (ne horké), nadrobíme droždí, přisypeme vanilkový cukr, přikryjeme a necháme 10 minut odstát.

  • Poté přisypeme zbytek cukru, promícháme, přidáme 2 vejce a jeden bílek a vymísíme v nelepivé těsto. Ke konci můžeme přidat předem spařené a slité rozinky.

  • Přikryjeme mokrou utěrkou nebo potravinářskou fólií a necháme 90 minut kynout.

  • Poté rozdělíme na 8 dílů, vytvarujeme bochánky a vyskládáme s odstupy na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 30 minut dokynout.

  • Mezitím rozpálíme troubu na 175 °C, bochánky potřeme pomocí mašlovačky rozkvedlaným žloutkem se lžící mléka a posypeme tajnou ingrediencí.

  • Pečeme cca 20–30 minut do zlatova a propečena. Pokud by bochánky příliš rychle zezlátly, můžeme je v průběhu pečení přikrýt shora alobalem a dopéci takto.

  • Necháme téměř vychladnout na plechu a podáváme – nejlépe chutnají čerstvé.

Soutěžní otázka

Jaká tajná ingredience v receptu na mazanec chybí?  

a) loupané mandle

b) lentilky

Nejste si jisti správnou odpovědí? Nápovědu najdete v kompletním receptu na Billa Gusto Academy ZDE.

Další recepty najdete: Recepty | BILLA Gusto Academy

Více o velikonoční nabídce na www.billa.cz

Jak hrát?

Správnou odpověď posílejte pouze dnes 5. 4. 2023 od 5:00 do 24:00 pomocí SMS na číslo 87652, a to ve tvaru:

BILLA mezera ODPOVED mezera SOUHLASneboNESOUHLAS SE ZASILANIM OBCHODNICH SDELENI mezera JMENO mezera  PRIJMENI mezera ULICE mezera MESTO

Příklad: BILLA A A Jan Novak Prazska 1 Teplice

Pokud chcete získávat více informací o našich soutěžích, dalších akcích nebo nabídkách na produkty naší společnosti nebo jiných osob, které jsou podle našeho názoru zajímavé, přidejte za odpověď na soutěžní otázku písmeno A. V opačném případě přidejte za Vaši odpověď na soutěžní otázku písmeno N.

Poukaz na nákup v prodejnách Billa v hodnotě 3 000 Kč vyhrává 5 výherců, kteří správně odpoví na soutěžní otázku a budou vylosováni. Více informací najdete v pravidlech soutěže zde.

Cena 1 SMS zprávy s doručenkou odpovídá ceníku jednotlivých poskytovatelů služeb elektronických komunikací pro SMS zprávy s doručenkou odesílané na číslo 87652.

Soutěž organizuje CZECH NEWS CENTER a. s., infolinka 296 363 199 (po až pá 8-16 hod.), e-mail: mobil@cncenter.cz. Z jednoho telefonního čísla, případně od jednoho účastníka soutěže může být do slosování zařazeno neomezené množství SMS se správnou odpovědí. Účastník soutěže však může v soutěži vyhrát pouze jednou.

O výhře budete informováni formou SMS, která vám bude zaslána do dvou pracovních dnů od ukončení soutěže na telefonní číslo, z něhož jste poslali správnou odpověď.

O co se hraje?

Soutěž probíhá v období od 31. 3.2023 do 5.4.2023.

Vyhrává celkem 31 soutěžících, kteří správně odpovědí na soutěžní otázku, a budou vylosováni.

Každý hrací den vyhrává 5 soutěžících poukaz na nákup v prodejnách Billa v hodnotě 3 000 Kč.

Dne 6. 4. 2023 se ze všech správných odpovědí, včetně odpovědí soutěžících, kteří již vyhráli poukaz na nákup v hodnotě 3 000 Kč, došlých v období 31. 3. 2023 až 5. 4. 2023 vylosuje jeden výherce, který získá poukaz na nákup v prodejnách Billa v hodnotě 100 000 Kč.