Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Bizarní honička v Českých Budějovicích: Policisté pronásledovali dívku (13) na koni!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: VaB - 
29. března 2023
13:55

Bizarní honičku mají za sebou policisté z Českých Budějovic. V parku Stromovka jim ujížděla pohřešovaná třináctiletá dívka na koni. Dotyčná nedorazila do školy a maminka o ni začala mít strach.  Ona se namísto toho procházela i s koníkem Smíškem centrem města.

Maminka dívčino pohřešování oznámila minulý týden. Dívka (13) nedorazila do školy a nebrala telefon. Policisté zjistili, že by se mohla pohybovat v okolí Čtyř Dvorů, nebo snad dokonce i v parku Stromovka. Strážci zákona měli pravdu, dívku tam odpoledne našli.

Zaskočilo je ale to, že sedí na koni. „To policisté skutečně nečekali, zareagovala tak nejdříve matka a honila cválající dívku s domluvami, aby nebláznila. Policisté opatrně následovali dámskou dvojici a operačnímu středisku hlásili: „ Asi počkáme, až koni dojde energie, možná nám dřív benzín, holka cválá, na mámu nereaguje,“ popsali situaci policisté..

Situace se pak změnila a dívka na Smíškovi odcválala neznámo kam. Po chvilce se přesunula zpět do parku a nastal obrat: „Komunikujeme s dívkou, přidala se matka a pomohli i lidi, co šli kolem, dívka je z koně dole, vše v pořádku, máme ji v autě. Ještě doplňuji, maminka dívky zůstává u Šemíka, čeká se na maštal servis.“ Vše nakonec dobře skončilo a dívce, kterou popsali jako divošku, se nic nestalo.  

Video  Strážníci u Pardubic naháněli koně a krávu.  - MP Pardubice
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání