Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zlatník Michal Kadaník: Ten nejkrásnější šperk na ženě je její úsměv

28. března 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Český zlatník profiluje svou tvorbu už více než dvě dekády. Svůj první šperk Michal Kadaník vytvořil v šestnácti letech pro maminku. Jednalo se o přívěšek. Na střední škole pak potají vyráběl na soustruhu místo matek šperky pro holky, které se mu líbily. Svůj první prsten z lásky vyrobil v sedmnácti letech. Držitel několika designových ocenění má aktuálně díky zakázkám na svatební sezónu napilno, stíhá však realizovat také uměleckou kolekci, která nabízí objekty isnpirovanými přírodou a které kromě částí těla mohou jako interiérová skulptura zdobit interiér vašeho domova.

V autorské tvorbě pracuje Michal Kadaník především se zlatem a drahými kameny. Tato kolekce je tak zárukou stoprocentní kvality snoubící se s luxusním originálem. 

Nutno dodat, že Michal Kadaník tímto udává nový pohled na zlatnické řemeslo a povyšuje jej do umělecké sféry. Potvrzuje tak staré české pořekadlo o zlatých českých ručičkách.

Autor: Michal Kadaník

I přesto, že se Michal Kadaník profiluje jako umělecký zlatník, hrdě říká, že nejraději vyrábí prstýnky, které jsou objektem, který je spojován s radostnými životními etapami, jako je žádost o ruku nebo svatba.

I když je to záležitost převážně týkající se dam, jsou to muži, kdo je vybírají. Někteří muži mají jasno, pro co jdou. Ne každý muž má ale takové štěstí a právě zde nastává ten okamžik, kdy je každá rada vyvážena zlatem. Přeci jenom se jedná o zásadní okamžik v životě a prsteny se drahá polovička chlubí od zásnub celému okolí na potkání!

Autor: Michal Kadaník

Na konzultaci se v první řadě řeší tip prstenu, ve kterém se odráží osobnost dané osoby. Také barva zlata, případně barva kamene nebo další specifické úpravy, když je třeba design upravit na zakázku. Dalším faktorem je budget. „Má tvorba není pro každého, o to více se stává exkluzivnější. Nelze ubrat z kvality na úkor kvantity,“ vysvětluje Michal Kadaník, jehož šperky pravidelně vynáší do společnosti řada zajímavých osobností showbyznysu. Mezi nimi například slovenská herečka a zpěvačka Radka Pavlovčinová, nejznámější česká plus sice modelka Natálie Debnárová, moderátorka Nikol Moravcová nebo herečka Nikol Kouklová.