Středeční ráno bylo mrazivé na celém našem území – nízké teploty hlásil severovýchod a východ území, kdy bylo nejméně oblačnosti – v Ostravě bylo až -6,2 °C, v Prostějově -7,2 °C, v Holešově -4,7 °C . O poznání chladněji bylo v horských oblastech – Lysá hora v minimech hlásila -11,5 °C, Šerák -8 °C.

Vozovky na Vsetínsku mohou dnes ráno místy namrzat, případně se na nich může tvořit náledí. Sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Silnice v ostatních částech Zlínského kraje jsou většinou holé, suché a sjízdné bez omezení. Na Zlínsku jsou vozovky místy vlhké, při jízdě je tam třeba být opatrný.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Na silnicích v horských oblastech v Moravskoslezském kraji vybízejí silničáři řidiče k větší opatrnosti. Vozovky jsou vlhké nebo po chemickém ošetření mokré, ve vyšších polohách Beskyd jsou místy zbytky sněhu kryté posypem. 

V Libereckém kraji mrzne a fouká vítr, na Jizerce v noci klesly teploty pod -17 °C. Silničáři doporučují opatrnost, hlavně v horských oblastech se mohou tvořit sněhové jazyky.

Ve vyšších polohách Olomouckého kraje zůstává na silnicích rozbředlý sníh, zvýšená opatrnost je tam podle silničářů proto na místě. Počítat s tím musejí řidiči na hlavním tahu přes Červenohorské sedlo, ale i v oblasti Rejvízu. 

Už ve čtvrtek výrazné oteplení

Během noci na čtvrtek bude přes Česko přecházet teplá fronta od západu. Mrazů se už obávat nemusíme. Bude převládat velká oblačnost - zataženo až oblačno, od západu na většině území slabý déšť nebo přeháňky. Na východě území zpočátku noci až polojasno. Ranní teploty 8 až 4 °C.

Nicméně studené severní proudění se bude do Česka ještě na přelomu týdne vracet – v noci na neděli bude mrznout místy, od pondělí do středy na většině území  - teploty budou klesat až k -5 °C. 

Video
Video se připravuje ...

Sníh a vichr bičovaly Česko: Tvorba sněhových jazyků na Třebíčsku (11.3.2023) Aktu.cz

Fotogalerie
27 fotografií