Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlupáče Kenza si lidé pletou s poníkem: Za den sní 5 kilo masa!

Autor: rix - 
1. dubna 2023
12:56

Opravdu krásným mazlíčkem se může pochlubit Brit Jamal Miah z Londýna. Jeho Středoasijský pastevecký pes Kenzo měří 188 centimetrů a váží 85 kilogramů! A to jsou mu teprve tři roky. Jak Jamal s úsměvem na rtech připomíná, lidé si psa pletou s poníkem.

Jamal si už s mazlíčkem užil spoustu legrace. Jak se svěřil, někteří lidé si jeho psa na první pohled spletli s poníkem a dokonce i se lvem. Ke Kenzovi se dostal právě díky jeho velikosti. Jamalův kamarád chtěl psa vrátit do útulku, když na jeho vkus až moc vyrostl. 

Ačkoli jsou Středoasijskému pasteveckému psovi teprve tři roky, už váží 85 kilogramů. Když se chlupáč postaví na zadní, měří 188 centimetrů. Už teď je tak těžší a vyšší než průměrný člověk, informoval deník Daily Star.

Lidé jsou ze zvířete často v šoku. Podle Jamala občas radši přejdou na druhou stranu cesty. „Někdy přejdou a někdy si ho naopak chtějí hladit,“ popsal Brit. Kenza se chvíli bály i Jamalovy dcery. „Po čase si na něj zvyknuly. Ví, že to jsou mé dcery a tak je to takový jejich ochránce,“ vysvětlil jeho páníček.

Také stravování obrovského psa stojí za to. Kenzo za den sní pět kilo syrového masa. Jamal spočítal, že nejen za jídlo utratil kvůli Kenzovi už v přepočtu asi čtvrt milionu korun. „Rozhodně to není pes pro začátečníka,“ dodal. 

Video  Zpívající pes Harry  - Ondřej Klímek
Video se připravuje ...

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi