Lady Gaga, vlastním jménem Stefani Joanne Angelina Germanottaová, oslavila krásný věk 37 let. Na začátku své pěvecké kariéry se dostala do povědomí fanoušků nejen nádherným zpěvem, ale i extravagantními módními výstřelky.

Všeobecně nadaná zpěvačka s italskými kořeny si své kostýmy sama navrhovala a nebylo v jejích začátcích neobvyklé zahlédnout Lady Gagu, jak se na společenských akcích nebo koncertech pohybuje oblečená za medúzu, krychli, robota, zombie, v latexu či v oblečku tvořeném jenom ze syrového masa. S blížící se čtyřicítkou však ubrala na touze šokovat a její kontroverzní kreace vystřídala spíše provokativní dámská elegance plná hlubokých výstřihů a upnutých šatů.

Nutno říct, že ale i začátky její herecké kariéry se nesly v duchu bizarnosti. Do světa seriálů pronikla jako albinotická vampírka, milující orgie v hororové antologii American Horror story. I zde se na ní kostyméři vyřádili a celá série je sbírkou jejích opulentních nebo provokativních kostýmů, kdy v některých scénách je zpěvačka oblečená jen do samolepek zakrývajících její bradavky.

Přelomem v herecké kariéře byl pro ni ale snímek Zrodila se hvězda, kde jsme ji poprvé mohli vidět odlíčenou. A tato zkušenost bylo podle jejích vlastních slov formující. A opravdu. Od té doby jako kdyby kráska zvolnila. Nejenže se posléze objevila ve filmu klan Gucci jako panička v kostýmu, ale dokonce na posledním předávání Oscarů vystupovala jen v džínách s tričkem a bez jakéhokoliv make upu!

Zdá se, že její životní cesta plná provokace se za ty roky změnila v touhu propagovat přirozenou krásu a jendoduchost. Pojďte se s námi podívat do naší galerie a připomenout si, jak se šatník dráždivé zpěvačky vyvíjel v průběhu let.

Video
Video se připravuje ...

Lady Gaga na inauguraci prezidenta Joea Bidena Reuters

Fotogalerie
70 fotografií