Rozchod s přítelkyní a ztráta práce byla pro muže natolik zdrcující, že už neviděl jiné cesty, než skoncovat se životem. Třicetiletý muž se z ničeho nic ocitl na ulici, kde strávil tři dny. Neměl peníze ani co jíst a život mu už připadal úplně zbytečný. 

Volání o pomoc

Aby předešel tragédii, rozhodl zavolat na městskou policii v pátek po 6 hodině večerní. „Dostal jsem se do situace, kdy už nechci dál. Asi bych si něco udělal, prosím pomozte!“ tak znělo zoufalé volání o pomoc. „Operační z Prahy 4 vyslala na místo lokalizované pomocí čísla sloupu veřejného osvětlení hlídku a do jejího příjezdu se snažila volajícího uklidnit po telefonu,“ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová. 

Když strážníci přijeli do Novodvorské ulice v Praze 4, muž stále opakoval, že už nemá smysl žít. Ze své situace neviděl žádné východisko. Nadýchal 2,63 promile a byl převezen na záchytku. Nakonec skončil v rukou odborníků. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video
Video se připravuje ...

Zoufalý muž zavolal o pomoc městskou policii městská policie Praha

Fotogalerie
4 fotografie