„Trest byl nepřiměřeně přísný. Obžalovaný se doznal, učinil prohlášení o vině, nebyl dosud trestán a je schopen resocializace,“  zdůvodnil Vrchní soud v Olomouci snížení trestu.

Spojily je negativní emoce

Mladík, který nepoznal mateřskou lásku, se stal závislým na drogách, především kokainu. Nedokázal dokončit učiliště, neměl stálou práci, jeho život prý postrádal smysl. Když se seznámil s Terezou, oba zjistili, že jsou na stejné lodi, jejich život ovládaly negativní emoce.

Trpěli představou, že je někdo pronásleduje a chce je zabít. Loni v září chtěli společně utéci, jenže v domku dívky v brněnské čtvrti Komín je překvapili její rodiče.

Robert vyzbrojený noži, plynovou pistolí a kovovým boxerem oba napadl a vážně zranil. „Ženě zasadil osm ran mimo jiné do krku, hrudníku a břicha. Manžela, který jí přispěchal na pomoc, bodl do břicha,“ popsal Robertův útok soudce Dušan Beránek. Oba vážně zranění přežili jen díky okamžité operaci v nemocnici.

Tereza: Teď je řada na mě

Poté ho údajně dívka vyzvala, že je na řadě ona. Mladík jí zasadil čtyři smrtící rány do krku a nakonec pořezal i sebe. Tereza kvůli masivnímu krvácení neměla šanci přežít.

Nefunkční rodina

Znalci z oboru psychiatrie a psychologie konstatovali, že vrah vyrůstal v nefunkční rodině. Má čtyři starší sourozence, přičemž matka byla silně závislá na heroinu a otec se snažil co nejvíc pracovat, aby zaplatil matčiny dluhy. Neměl tak šanci citově a emočně dospět a kvůli psychickým problémům odešel ve druhém ročníku z učiliště.

Snažil se pracovat a zajistit si živobytí, později ale čím dál více propadal alkoholu a drogám. Podle znaleckých posudků trpí smíšenou poruchou osobnosti. 

„Moc toho lituji. Nedokážu vysvětlit, proč jsem to udělal,“ řekl mladík u soudu. Kromě dlouhého pobytu ve vězení musí také podstoupit léčení kvůli drogám a alkoholu.

VIDEO: Vražda dcery slavného slavného spisovatele.

Video
Video se připravuje ...

Insta Crime Podcast: Dceru slavného spisovatele uškrtil její manžel. pdc, icp, Jedlička Čebotareva

Fotogalerie
6 fotografií