Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stávka ochromila letiště v Mnichově, přibudou další. Ruší se i lety do Prahy

Aktualizováno -
26. března 2023
13:42
Autor: ČTK - 
26. března 2023
12:14

Na mnichovském letišti, které je druhým největším ve spolkové republice, dnes začala dvoudenní výstražná stávka. Podle agentury DPA se za oba dny dotkne celkem 1500 spojů a 200 000 pasažérů. Kvůli stávce bude od neděle do úterý zrušeno i celkem 25 letů na Letišti Václava Havla v Praze.

Cestujícím, kteří mají na dnešek a pondělí v plánu letět z Mnichova nebo v bavorské metropoli přistát, doporučují letecké společnosti, aby je kontaktovali.

Samotné letiště uvedlo, že na něj lidé nemají jezdit. Starty a přistání budou umožněny jen humanitárním letům.

Jak poznamenává DPA, v neděli je ještě možné využít třeba největší německé letiště ve Frankfurtu nad Mohanem, v pondělí bude ale nalézání alternativ výrazně složitější. V tento den se totiž bude stávkovat i ve Frankfurtu a také ve veřejné dopravě po celém Německu.

Stávka naruší i letecký provoz v Praze, podle mluvčího letiště Michala Procházky bude zrušeno celkem 25 letů. Konkrétně jde o 13 odletů, které měly od neděle do úterního rána směřovat do Mnichova, Frankfurtu, Düsseldorfu a Kolína nad Rýnem, a 12 nedělních a pondělních příletů ze stejných destinací.

Matos7 ( 26. března 2023 15:29 )

Ať chodi pěšky, no né?

Citronel ( 26. března 2023 13:08 )

Tak to naštve, máte naplánovanou vysněnou dovolenou a nějakej dobře placenej nenažranec strhne ostatní ve stádo nenažranců a požadují tisíce Eur navíc. Neustoupil bych jim, ať si tedy hledají zaměstnání kde budou spokojeni a zaměstnavatel ocení jejich kvality. To samé s našimi učiteli.

Zobrazit celou diskusi