Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bizarní výchova v rodinách celebrit: Kojení v 6 letech a plenky u předškoláků!

  • Celebrity s netradičním stylem výchovy
    27. března 2023 | 06:00

    Hollywoodská hvězda Kristen Bell se před pár lety rozpovídala o svých zvláštních názorech na rodičovství. Svou dceru přebalovala ještě v pěti letech a potrpí si i na další poněkud zvláštní metody výchovy. A není v tom sama. Které další celebrity vyznávají velice specifický přístup k rodičovství?

  • Kristen Bell druhou dceru přebalovala do pěti let

    Herečka Kristen Bell dává své názory na rodičovství bez ostychu všem na odiv. Má vlastní pořad Momsplaining, ve kterém se svými hosty probírá zkušenosti s potomky a výchovou. Kristen má se svým manželem dvě dcery. Jak se herečka přiznala v jednom ze svých podcastů před pár lety, ještě v pěti a půl letech dceru přebalovala. „Momentálně je mé nejmladší 5 a půl. Ještě nosí plenky," svěřila se s tím, že je podle ní každé dítě individuální osobnost, a proto není možné na něj tlačit. Se starší dcerou to ale údajně bylo jinak. Plenky přestala potřebovat, když jí bylo 21 měsíců. Na to, proč jsou mezi jejími dětmi takové rozdíly, odpověděla slovy: „Myslím, že je to normální a nikdo by se neměl stydět, pokud má jeho dítě nepravidelný nácvik chození na nočník.

    Co si myslí celebrity o některých problematikách rezonujících společností? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Co si myslí celebrity o manželství pro všechny či zrušení práva na potrat? • VIDEO: Videohub/Kristýna Juřicová

  • Mayim Bialik vyznává bezplenkovou metodu

    Svým zvláštním způsobem výchovy je hvězda Teorie velkého třesku Mayim Bialik proslulá. Netají se tím, že své dvě děti kojila po nadstandardně dlouhou dobu. Mladšího syna Freda kojila dokonce 4 roky a 3 měsíce. Podle slov herečky by mělo být jen na dětech, kdy budou chtít přestat být kojeny. Televizní Amy se domnívá, že si díky tomu se syny zajistila soužití bez dětského vzdoru a silnější pouto. Mayim se na rozdíl od své herecké kolegyně Kristen Bell rozhodla žádné plínky nekupovat a vyzkoušet takzvanou „bezplenkovou metodu“. Ta spočívá v tom, že se rodiče naučí rozpoznávat signály, kdy miminko potřebuje vykonat potřebu, umístí ho na nočník a s doprovodem specifických zvuků čekají, až tak učiní.

  • Coco Austin se kojení nechtěla vzdát

    Kdo by si snad myslel, že hvězdnou rekordmankou v kojení je Mayim Bialik, ten by se mýlil. V tomto ohledu jednoznačně vede herečka Coco Austin. Svou dceru, která v tu dobu už dávno jedla pevnou stravu, totiž kojila ještě v pěti a půl! Na veřejnosti se nechala slyšet, že kojení je vyjádřením vztahu mezi matkou a dítětem a jde o okamžiky jejich vzácného spojení. Zdůraznila, že jí takové pouto dodává pocit potřebnosti a žádanosti.

  • Alanis Morissette holduje unschoolingu

    Zpěvačka Alanis Morissette se s láskou nevěnuje pouze své hudební kariéře, ale také svým třem potomkům. Rozhodně se proto nezalekla ani několikaletého kojení. Jednoho ze svých synů kojila téměř do tří let, a kdyby o to stál, krmila by ho prý i déle. Kromě toho vzdělává zpěvačka své tři ratolesti doma prostřednictvím unschoolingu. Jeho podstatou je snaha nechat děti, aby se učily jen to, co je zajímá a co ony samy chtějí. „V podstatě se snažím dostat do jejich zorného pole. Neustále sleduji jejich oči a to, k čemu je to přitahuje, a pak se do toho ponoříme do hloubky," řekla zpěvačka magazínu insider.com.

  • Selma Blair propaguje dětskou bio výživu

    Také herečka Selma Blair je známá tím, že se za pozdní kojení nestydí. Svého syna kojila déle než dva roky. A to i neskrytě před lidmi. Všem dává najevo, že jí na tom, co si myslí okolí, nezáleží. „Je mi jedno, koho urazím, moje dítě chce jíst. Pokud se nedokážu dostatečně rychle krýt, tak je to tak,“ uvedla herečka v jednom interview. V současnosti Selma spolupracuje s neziskovou organizací Get Real for Kids, v níž napomáhá s šířením osvěty pro rodiče ohledně stravování dětí a výběru potravin pro dětskou výživu.

  • Pink je slavnou propagátorkou bezpohlavní výchovy

    Velice netradiční je výchova slavné rockové star Pink, která své děti vychovává bezpohlavně. Nepovažuje je ani za jedno pohlaví a jeho výběr má v plánu nechat na nich, až se na to budou cítit. I když má dceru Willow a syna Jamesona, oslovování ani přizpůsobování barev a doplňků podle jejich pohlaví se ve zpěvaččině domácnosti rozhodně nekonají. Naopak sama zpěvačka se prý kdysi jako malá cítila být spíš chlapcem, proto ji prý nadchlo, že v současnosti její dcera uvažuje podobně. Genderovou rovnost podporují už i některé mateřské školy a školy v USA, takže výstřední výchova zpěvačky Pink není v tomto směru ojedinělá.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.