Na projektování a výstavbu nových cyklostezek půjde letos 61 milionů korun. Původní rozpočet na cyklistické stavby tak navýšilo město o 13 milionů.

„Cyklistů hlavně od kovidové pandemie stále přibývá a my musíme na situaci reagovat. Snažíme se tak budovat cyklistickou infrastrukturu hlavně na páteřních tazích, na místech, která jsou nebezpečná nebo nepřehledná a samozřejmě napojovat nové úseky na ty již hotové,“ řekl náměstek primátora Aleš Tolar.

Práce na některých úsecích postupují rychle, jinde se poněkud zadrhly. „Například úsek u Vejprnického potoka jsme chtěli budovat již loni, ale kvůli problémům se stavebním povolením se bude budovat až letos. Zpevnění Luční ulice pro změnu čekalo na stavbu vysokotlakého plynu, která musela proběhnout před opravou povrchu cesty,“ uvedl Jan Hakl ze Správy veřejného statku.

Při stavebních pracích,které se dotknou provozu na cyklostezkách  je pamatováno i na značení objízdných cest. „Každý zásah do dopravního koridoru, který jeho uživatele omezí, je nepříjemný. Hledáme vhodné objízdné trasy a cyklisty předem informujeme jak prostřednictvím médií, tak i přímo na trase,“ doplnila plzeňská cyklokoordinátorka Radka Žáková. Mapky jednotlivých novinek na plzeňských cyklostezkách jsou v galerii.

VIDEO: Bobr »vybíral mýtné« na cyklostezce: Pouštěl, jen když dostal pamlsek!

Fotogalerie
22 fotografií