Obsah seriálu Dark

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi.

Obsazení seriálu Dark

Pozor, obsazení je částečně spoiler, pro přeskočení klikněte ZDE

Herci Postavy
Sebastian Rudolph Michael Kahnwald, 43letý otec, který spáchal sebevraždu v roce 2019
Maja Schöne Hannah Kahnwald, rodným jménem Krüger, Michaelova manželka a Jonasova matka, která pracuje jako masérka
Ella Lee 14letá Hannah Krüger, 1986
Louis Hofmann Jonas Kahnwald (syn Michaela a Hannah, nejlepší kamarád Bartosze Tiedemanna)
Andreas Pietschmann Jonas Kahnwald, 2052
Angela Winkler Ines Kahnwald, vysloužilá sestra a Jonasova babička
Anne Ratte-Polle Ines Kahnwald, 1986
Lena Urzendowsky Ines Kahnwald, 1953
Oliver Masucci Ulrich Nielsen, policista a otec tří dětí
Ludger Bökelmann Ulrich, 1986
Jördis Triebel Katharina Nielsen, Ulrichova manželka a matka tří dětí
Nele Trebs Katharina, 1986
Maritz Jahn Lennard Liebrenz Mikkel, Nielsenovo nejmladší dítě, které v 11 letech roku 2019 zmizelo
Antje Traue Agnes Nielsen, matka Tronteho a babička Ulricha, 1953
Walter Kreye Tronte Nielsen, otec Ulricha a druhého syna Madse, který zmizel 9. října 1986 ve 12 letech
Felix Kramer Tronte, 1986
Tatja Seibt Jana Nielsen, Tronteho žena a matka Ulricha a Madse
Anne Lebinsky Jana, 1986
Stephan Kamwirth Dr. Peter Doppler, Charlottin manžel a Jonasův psycholog
Karoline Eichhorn Charlotte Doppler, šéfka windenské policie a Peterova manželka
Stephanie Amarell Charlotte, 1986
Gina Stiebitz Franziska Doppler, teenagerská dcera Petera a Charlotty
Carlotta von Falkenhayn Elisabeth Doppler, hluchá, 8letá dcera Petera a Charlotty
Hermann Beyer Helge Doppler, 75letý Peterův otec
Peter Schneider Helge, 1986
Tom Philip Helge, 1953
Michael Mendl Bernd Doppler, Peterův děda, zakladatel Windenské jaderné elektrárny, 1986
Anatole Taubman Bernd, 1953
Deborah Kaufmann Regina Tiedemann, matka Bartosze
Lydia Maria Makrides Regina, 1986
Peter Benedict Aleksander Tiedemann, rodným jménem Boris Niewald, Reginin manžel a ředitel jaderné elektrárny v roce 2019
Béla Gabor Lenz Aleksander Köhler, 1986
Paul Lux Bartosz Tiedemann, Reginin teenagerský syn, Jonasův nejlepší kamarád, přítel Marthy Nielsen
Lisa Kreuzer Claudia Tiedemann, matka Reginy a babička Bartosze
Julika Jenkins Claudia, první ředitelka jaderné elektrárny, 1986
Christian Pätzold Egon Tiedemann, otec Claudie, policista, 1986
Luise Heyer Doris Tiedemann, 1953

Louis Hofmann - Jonas Kahnwald

Talentovaný mladý herec z Německa. Narodil se 3. června 1997 v německém Bergisch Gladbachu. Hofmann zahájil svou hereckou kariéru již v útlém věku, první roli dostal v deseti letech v německém televizním filmu "Unter Nachbarn".

Mezinárodní uznání mu přinesla role Jonase Kahnwalda v seriálu společnosti Netflix "Dark". Hofmann za své výkony získal několik ocenění, včetně Bavorské filmové ceny pro nejlepšího mladého herce v roce 2012. Hrál také v několika filmech, mimo jiné ve snímcích "Land of Mine" (2015), "Red Sparrow" (2018) a "The White Crow" (2018). Kromě herectví je Hofmann také talentovaným zpěvákem a hudebníkem.

Vydal několik singlů a vystupoval na koncertech v Německu i dalších zemích. Hofmann je známý svou oddaností svému řemeslu, často se ponořuje do svých rolí a studuje postavy, které hraje. Je považován za jednoho z nejslibnějších mladých herců v Německu, který má před sebou zářnou budoucnost v zábavním průmyslu.

Lisa Vicari - Marha Nielsen

Narodila se 4. února 1997 v Mnichově. Vicariová zahájila svou hereckou kariéru v jedenácti letech první rolí v televizním seriálu "Tatort" v roce 2008.

Mezinárodní uznání si získala rolí Marthy Nielsenové v seriálu "Dark" společnosti Netflix. Vicariová získala za své výkony několik ocenění, včetně ceny Bunte New Faces Award v roce 2012. Zahrála si také v několika filmech, například "Peklo" (2011), "Luna" (2017) a "Isi & Ossi" (2020).

Kromě herectví je Vicari také vystudovanou baletní tanečnicí. Studovala na Baletní akademii Univerzity hudby a múzických umění v Mnichově. Vicari je známá svými všestrannými hereckými schopnostmi a schopností ztvárnit složité postavy s hloubkou a nuancemi.

Je považována za jednu z nejtalentovanějších mladých německých hereček, která má před sebou slibnou kariéru v zábavním průmyslu.

Moritz Jahn - Magnus Nielsen

Německý herec známý svými filmovými a televizními rolemi. Narodil se 3. května 1993 v Berlíně. Jahn zahájil svou hereckou kariéru v 15 letech první rolí v televizním seriálu "Notruf Hafenkante" v roce 2008.

Mezinárodní uznání si získal rolí Magnuse Nielsena v seriálu "Dark" společnosti Netflix. Jahn si zahrál také v několika filmech, například "Play" (2019), "Lotte am Bauhaus" (2019) a "Safari – Match Me If You Can" (2018). Kromě herectví je Jahn také hudebníkem a skladatelem. Vydal několik singlů a složil hudbu k filmům a televizním pořadům.

Jahn je známý pro svou hereckou všestrannost, se schopností ztvárnit širokou škálu postav. Za své výkony získal několik ocenění, včetně ceny pro nejlepšího herce na South Bavarian Film Awards v roce 2018. Jahn je považován za jednoho z nejslibnějších mladých herců v Německu, který má před sebou zářnou budoucnost v zábavním průmyslu.

Paul Lux - Bartosz Tiedemann

Německý herec, který se proslavil rolí Bartoše v netflixovském seriálu Dark. Paul se narodil v roce 1994 v Německu a vyrůstal tam se svými rodiči.

Paul se objevil v mnoha filmech, například ve snímcích Měření světa, Raus a tak dále. Paul nemá přítelkyni a je svobodný. K herecké kariéře se dostal díky filmu Vyměřování světa a psal se rok 2010.

Na Instagramu je aktivní pod uživatelským jménem paullux1234 a sleduje ho 43,5 tisíce lidí. Paul je všestranný herec, jeho skutečné jméno je Paul von Mikulicz, ale pod tímto jménem není známý.

Karoline Eichhorn

Německá herečka známá svými rolemi ve filmu a televizi. Narodila se 9. listopadu 1965 ve Stuttgartu v Německu. Eichhornová zahájila svou hereckou kariéru v 80. letech 20. století první rolí v televizním filmu "Hans im Glück" v roce 1986.

Mezinárodní uznání získala rolí Charlotte Dopplerové v seriálu "Dark" společnosti Netflix. Eichhornová si zahrála také v několika filmech, například "The Silence" (2010), "A Coffee in Berlin" (2012) a "Die Welt der Wunderlichs" (2016). Kromě herectví se Eichhorn věnuje také režii a natočil několik krátkých filmů a jeden celovečerní film.

Za své výkony získala několik ocenění, včetně ceny pro nejlepší herečku na Německých filmových cenách v roce 1998 za roli ve filmu "Die Siebtelbauern". Eichhornová je známá svou schopností ztvárnit složité a nuancované postavy s hloubkou a autenticitou. Hojně se věnovala také divadlu a účinkovala v mnoha divadelních představeních v Německu i dalších zemích.

Eichhornová je považována za jednu z nejtalentovanějších a nejvšestrannějších německých hereček s dlouhou a úspěšnou kariérou v zábavním průmyslu.

Dark - podrobné informace o seriálu

"Dark" je německý sci-fi thriller, který vytvořili Baran bo Odar a Jantje Friese. Seriál vznikl v produkci společnosti Netflix a premiéru měl 1. prosince 2017. Skládá se ze tří sérií a celkem 26 epizod.

Seriál se odehrává ve fiktivním městečku Winden v Německu a sleduje propojené životy čtyř rodin v rozmezí tří generací. Příběh začíná zmizením mladého chlapce Erika Obendorfa, což vede k řadě záhadných událostí, které odhalují tajemství města a jeho obyvatel. Seriál je známý svou složitou strukturou vyprávění, která zahrnuje několik časových linií a spletitou síť vztahů mezi postavami.

Seriál se zabývá tématy, jako je cestování v čase, rodina, osud a povaha reality. První sezóna seriálu "Dark" se zaměřuje na vyšetřování zmizení Erika Obendorfa a na výskyt podivných jevů ve městě, včetně mrtvých ptáků padajících z nebe a záhadného jeskynního systému. Druhá sezóna se hlouběji zabývá prvkem cestování v čase a odhaluje více o minulosti a budoucnosti postav a města.

Třetí a závěrečná sezóna příběh uzavírá, propojuje všechny nitky předchozích sezón a řeší různé záhady. V seriálu se objevuje početný herecký ansámbl, včetně Louise Hofmanna v roli Jonase Kahnwalda, hlavního hrdiny, Lisy Vicariové v roli Marthy Nielsenové, Jonasovy lásky, a Olivera Masucciho v roli Ulricha Nielsena, policisty vyšetřujícího zmizení.

Seriál je také vybaven podmanivým soundtrackem od skladatele Bena Frosta. Seriál "Dark" byl chválen za spletitý děj, silné herecké výkony a úžasnou kameru. Byl přirovnáván k dalším uznávaným sci-fi seriálům, jako jsou "Stranger Things" a "Twin Peaks". Seriál byl také oceněn za použití německého jazyka a zkoumání německé historie a kultury. Celkově je "Dark" komplexní a myšlenkově podnětný seriál, který si získal oddanou fanouškovskou základnu a uznání kritiků.

Netflix v posledních letech v rámci snahy o rozšíření nabídky mezinárodního obsahu natočil několik německých televizních pořadů. Mezi nejvýznamnější německé televizní pořady pro Netflix patří:

  • "Dark" - vědeckofantastický thrillerový seriál odehrávající se v malém německém městečku Winden.Seriál se zabývá tématy cestování v čase, rodiny a povahy reality.
  • "Biohackers" - Sci-fi thrillerový seriál o studentovi medicíny, který se zaplete do nebezpečného spiknutí zahrnujícího genetické inženýrství.
  • "Jak prodávat drogy online (rychle)" - komediálně-dramatický seriál o středoškolákovi, který si založí webovou stránku s prodejem drog, aby získal zpět svou bývalou přítelkyni.
  • "Barbaren" (neboli anglicky "Barbarians") - Historický dramatický seriál odehrávající se ve starověkém Německu během invaze Římské říše. Seriál sleduje příběh skupiny germánských kmenů, které bojují proti římské nadvládě.
  • "Unorthodox" - dramatická minisérie o mladé ženě, která opustí svou chasidskou židovskou komunitu v New Yorku a přestěhuje se do Berlína, aby začala nový život.

Všechny tyto seriály získaly uznání kritiky a pomohly Německu etablovat se jako zdroj vysoce kvalitního televizního obsahu pro globální publikum Netflixu.

Cestování v čase je oblíbeným motivem ve filmech a televizních pořadech, protože umožňuje prozkoumávat různé epochy a alternativní časové linie. Koncept cestování v čase byl použit různými způsoby v různých žánrech, od sci-fi přes fantasy až po komedii. Zde jsou některé běžné způsoby, jakými bylo cestování v čase použito ve filmech a televizních pořadech:

  • Změna minulosti: V některých příbězích o cestování časem cestuje hlavní hrdina zpět v čase, aby změnil minulost a zabránil negativnímu výsledku. Například ve filmové sérii "Návrat do budoucnosti" cestuje Marty McFly zpět v čase, aby zabránil tomu, že se jeho rodiče nikdy nesetkají, což by mělo za následek, že by se nenarodil.
  • Alternativní časové linie: V jiných příbězích cestování časem vytváří alternativní časové linie, v nichž se události odehrávají jinak než v původní časové linii. Například v televizním seriálu "The Flash" hlavní hrdina cestuje zpět v čase a vytvoří alternativní časovou linii, ve které jsou jeho rodiče stále naživu, což však způsobí negativní důsledky, které musí napravit.
  • Historické zkoumání: Některé příběhy využívají cestování časem jako způsob, jak prozkoumat různé historické epochy, a umožňují tak hlavnímu hrdinovi zažít různá časová období na vlastní kůži. Například v televizním seriálu "Doctor Who" cestuje hlavní hrdina časem a prostorem, aby prozkoumal různé historické události a komunikoval se slavnými osobnostmi.
  • Paradoxy: Cestování v čase může také vytvářet paradoxy, kdy činy hlavního hrdiny v minulosti ovlivňují přítomnost nebo budoucnost. Například ve filmu "Terminátor" cestuje hlavní hrdina zpět v čase, aby zabránil budoucí katastrofě, ale tím vytvoří paradox, který hrozí vymazáním jeho vlastní existence.

Zde je deset nejznámějších filmů a seriálů o cestování v čase:

  1. Filmová trilogie "Návrat do budoucnosti" (1985-1990): Foxe v roli teenagera Martyho McFlye, který cestuje časem ve stroji času DeLorean vynalezeném jeho přítelem Docem Brownem.
  2.  "Doctor Who" (1963 - současnost): Dlouholetý britský televizní seriál o mimozemšťanovi Doktorovi, který cestuje časem a s různými společníky prozkoumává vesmír.
  3. "Na Hromnice o den více" (1993): (komedie) o meteorologovi (v podání Billa Murrayho), který uvízne v časové smyčce a znovu a znovu prožívá stejný den.
  4. "Looper" (2012): Vědeckofantastický film o nájemném vrahovi, který pracuje pro zločinecký syndikát, jenž posílá své oběti zpět v čase, aby je zabil.
  5. Filmová série "Terminátor" (1984-2019): Série akčních sci-fi filmů o kyborgovi zabijákovi, který je vyslán zpět v čase, aby zabil ženu, jejíž nenarozený syn povede v budoucnosti odboj proti strojům.
  6. "Kvantový skok" (1989-1993): Kvantový skok (Quantum Leap): televizní seriál o vědci, který uvízne v experimentu s cestováním v čase a přeskakuje do těl různých lidí napříč historií, aby napravil minulé chyby.
  7. "The Butterfly Effect" (2004): (psychologický thriller) o muži (v podání Ashtona Kutchera), který zjistí, že může cestovat zpět v čase a měnit události ve své minulosti, což má nepředvídatelné následky v přítomnosti.
  8. "Timeless" (2016-2018): Seriál o týmu cestovatelů v čase, kteří pronásledují zločince v historii, aby mu zabránili změnit běh událostí.
  9. "Půlnoc v Paříži" (2011): Romantická komedie o spisovateli, který se přenese v čase do 20. let 20. století a setká se se slavnými spisovateli a umělci té doby.
  10. "12 opic" (1995-2018): Vědeckofantastický film a televizní seriál o muži, který byl vyslán zpět v čase, aby zabránil smrtícímu viru vyhubit lidstvo v budoucnosti.

Tyto filmy a seriály se staly kultovními díky využití cestování v čase a způsobu, jakým zkoumají různé možnosti a důsledky cestování v čase.

Sledujete seriál Dark? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer 2. řady seriálu Dark Netflix

Video
Video se připravuje ...

Trailer 1. řady seriálu Dark Netflix

Fotogalerie
18 fotografií