Korunovace krále Karla III. bude nepochybně historickou událostí, kterou již nyní všichni s očekáváním vyhlížejí. Jsou totiž zvědaví, zda se například dostaví „černé ovce“ královské rodiny, tedy princ Harry (38) s manželkou Meghan Markleovou (41), či nezdárný princ Andrew (63). Podle údajně uniklých plánů této akce je ale prý jasno – pro tyto tři královské vyvrhele nebude v průvodu místo. A podle DailyMailu se nepočítá ani s princeznami Beatricí (34) a Eugenií (32), tedy s dcerami vévody z Yorku.

Zato se ale můžeme těšit na děti prince Williama. Tři rozkošné ratolesti prince a princezny z Walesu by měly sedět společně se svými rodiči v kočáru, co pojede za Charlesem a královnou-manželkou Camillou (74), kteří budou v Gold State Coach. Tak se nazývá veliký zlatý kočár tažený osmi koňmi, který byl pro britské monarchy vytvořen již v roce 1760.  Ale celý ze zlata není – je vyroben ze dřeva, které je „jenom“ pozlacené.

Video
Video se připravuje ...

Král Karel III. v Edinburghu u rakve své matky, královny Alžběty II. Reuters

To, že se akce zúčastní princ George (9) a princezna Charlotte (7), není nic až tak překvapivého. Oba již doprovázeli královskou rodinu během královnina pohřebního průvodu v září 2022, tedy loni na podzim. Louis (4) byl však v té době považován za „příliš mladého“. Nyní se však karta obrátila, jelikož korunovace proběhne pár dní po jeho pátých narozeninách – což je podle všeho minimální věk pro tyto významné společenské události.

Právě proto není možné, aby se korunovace účastnili potomci Harryho a Meghan, tedy malý Archie a Lilibet, kterým v té době budou čtyři roky a necelé dva (Lilibet se narodila počátkem června 2021). Pokud by Sussexové skutečně do Anglie dorazili, pravděpodobně by během korunovace zůstali ve Frogmore Cottage, tedy ve svém Windsorském domově, který mají na královo přání do léta definitivně vyklidit.

Fotogalerie
54 fotografií