Koruna - oceňovaný seriál, který se nesčetněkrát stal zdrojem mnoha kontroverzí - sleduje totiž osudy královské rodiny od 40. let 20. století, od mládí královny Alžběty II. (†96). V šesté sérii, která teď vzniká, dojde na nejtragičtější okamžik monarchie - smrt princezny Diany, která společně se svým tehdejším partnerem Dodim Al-Fayedem (†42) zemřela v ranních hodinách 31. srpna 1997 poté, co Mercedes třídy S, ve kterém cestovali, havaroval v tunelu Pont de l'Alma v Paříži.

A to jsou právě záběry, které aktuálně vznikají pro seriál Koruna v těchto dnech - britský deník Daily Mail dokonce zveřejnil fotografie, které zobrazují repliku rozbitého vozu, v němž princezna Diana naposledy vydechla. Snímky zachycují vrak černého mercedesu s rozdrcenou kapotou, palubní deskou a zničeným předním sklem... vše zkrátka vypadá úplně přesně jako před šestadvaceti lety. Vozidlo mělo být převezeno tajně pod plachtou do Paříže, kde se natáčí.

Již v říjnu byl štáb Netflixu, pod jejichž taktovkou seriál vzniká, viděn ve francouzské metropoli, kterak rekonstruuje Dianinu poslední cestu. Další scény natočené v prosinci zachycují vyšetřovatele, jak zkoumají trosky automobilu, v němž na místě zesnul kromě řidiče Henriho Paula (†41) i Al-Fayed, zatímco Diana, které se říkalo „princezna lidských srdcí“, podlehla svým zraněním až v nemocnici. Jediným, kdo hrozivou srážku se sloupem v tunelu přežil, byl bodyguard Trevor Rees-Jones (55).

Video
Video se připravuje ...

Nejhorší chvíle britské královské rodiny odhaluje pátá řada Koruny! Netflix, idh

Nedlouho poté, co unikly fotky z natáčení, Netflix vydal vyjádření, ve kterém trval na tom, že v seriálu rozhodně nebude „přesný okamžik nárazu zobrazen“. Nyní se však zdá, že svůj postoj změnili a natáčejí další scény, které autonehodu zachytí daleko detailněji. „Mnoha lidem bude docela špatně z toho, že šli do takových detailů, aby znovu vytvořili, jak auto bylo rozbité. Myslím, že to způsobí velké rozrušení královské rodiny,“ citoval DailyMail svůj zdroj.

Možné změny oproti původnímu záměru prozatím společnost Netflix odmítla komentovat. Není však pochyb, že stejně jako u páté série, i tentokrát dojde na prohlášení, že jde jenom o „fiktivní dramatizaci“, kdy je v rámci děje pravda překrucována a upravována - koneckonců nejde o dokument, ač to tak mnoho diváků Koruny bere. Mezi kritiky seriálu byl Earl Spencer (58), Dianin bratr, který řekl, že se cítil být dost nesvůj, když sledoval zobrazení své sestry v dramatu...

Fotogalerie
58 fotografií