Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Krvavá rodinná potyčka na Lounsku: Muž se pokusil zavraždit vlastního bratra, hrozí mu až 18 let!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
19. března 2023
19:59
Autor: jel, ČTK, Michal I. Volf - 
17. března 2023
17:47

Kriminalisté z Ústeckého kraje řeší pokus o vraždu na Lounsku. K tomu mělo dojít v pátek po poledni mezi dvěma bratry u obce Libčeves. Mladší ze sourozenců skončil v nemocnici. Podle nedělních informací CNN Prima News je zdravotní stav pobodaného muže stabilizovaný. Pachatel byl vzat do vazby a v případě prokázání činu mu hrozí až 18 let za mřížemi. 

O události informovali policisté na twitteru. Uvedli, že k napadení došlo krátce po poledni a jeden z mužů skončil v nemocnici. „Mladší z bratrů utrpěl bodné zranění a byl transportován do nemocnice,“ sdělili. Pachatel byl po útoku zadržen a umístěn do cely. Muž je v současnou chvíli ve vazbě a je podezřelý ze spáchání trestného činu pokusu vraždy.

Pokusem o vraždu se nyní zabývají krajští kriminalisté. Vzhledem k fázi vyšetřování policisté zatím nemohou sdělit bližší informace. Mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník ČTK řekl, že zraněného transportoval vrtulník do ústeckého traumacentra.Podle nedělních informací CNN Prima News, je pobodaný muž ve stabilizovaném stavu.

Incident se měl stát na autobusové zastávce. Starosta Libčevsi Tomáš Ekrt sdělil Blesku, že k potyčce došlo mezi dvěma muži bez domova. Bratři se měli prý dostat do konfliktu kvůli matce, která před lety zemřela. Dodal, že oba muži jsou v obci známí tím, že holdují alkoholu a nepracují. „Oni měli i nabídky, že mohou bydlet na ubytovně, ale neměli o to zájem,“ sdělil Erkt.  

V případě prokázání viny hrozí pachateli za pokus o vraždu až 18 let za mřížemi.

Video  Policisté na letišti v Mladé Boleslavi zastřelili nebezpečného muže.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání