Obsah seriálu Na místě Činu: Zabiják z Times Square. Crime Scene: The Times Square Killer

V New Yorku 70. let řádí zvrácený sériový zabiják přezdívaný „Torzový vrah“ a uniká policii. Dokumentární seriál vás zavede do těch nejtemnějších zákoutí zločinu.

Na místě činu: Zabiják z Times Square (Crime Scene: The Times Square Killer) - podrobné 

Případ Torso Killera

Vrah Richard Cottingham známý také jako "Torso Killer", byl americký sériový vrah, který koncem 60. a v 70. letech 20. století spáchal řadu vražd v New Jersey a New Yorku. Byl známý tím, že zabíjel a mrzačil mladé ženy a jako jeden z prvních sériových vrahů využíval nově vyvinutou technologii dálkové nákladní dopravy jako prostředek k cestování na místo činu a zpět.

Cottingham byl zatčen v roce 1980 poté, co se na základě tipu od zaměstnance hotelu podařilo objevit důkazy, které ho spojovaly s několika vraždami. Nakonec byl usvědčen a odsouzen k šesti doživotním trestům odnětí svobody, v nichž je dodnes. Přestože je spojován s nejméně osmi vraždami, předpokládá se, že jich mohl spáchat mnohem více, které s ním nikdy nebyly oficiálně spojeny.

Obvykle se zaměřoval na mladé ženy, které lákal na drogy nebo jiné výhody, a pak na nich páchal hrůzné násilí. Mnohé z jeho obětí byly nalezeny zohavené, s rozčtvrcenými těly a často bez životně důležitých orgánů.

Richard Cottingham, známý také pod přezdívkou "Torso Killer", byl americký sériový vrah, který působil v 70. a na počátku 80. let 20. století. Byl odsouzen za vraždu šesti žen a předpokládá se, že zabil nejméně devět dalších. Následuje seznam známých obětí Richarda Cottinghama:

  1. Mary Ann Pryorová, 17 let, zavražděna v roce 1967 v New Yorku.
  2. Neznámá žena, zabita v roce 1967 v New Yorku.
  3. Joan Torranceová, 23 let, zabita v roce 1971 v New Yorku.
  4. Irene Blaseová, 18 let, zabita v roce 1971 v New Jersey.
  5. Denise Falasca, 19 let, zabita v roce 1977 v New Yorku.
  6. Neznámá, zabita v roce 1977 v New Yorku.
  7. Valerie Ann Streetová, 18 let, zabita v roce 1979 v New Jersey.
  8. Deedeh Goodarzi, 28 let, zabit v roce 1979 v New Yorku.
  9. Jean Reynerová, 24 let, zabita v roce 1980 v New Yorku.

Cottinghamův modus operandi spočíval v tom, že si vybíral sexuální pracovnice a jiné zranitelné ženy, které pak napadal a zabíjel. Jejich těla často rozčtvrtil a zohavil, čímž si vysloužil přezdívku "Torzo vraha". Cottingham byl zatčen v roce 1980 poté, co byl přistižen s unesenou sexuální pracovnicí v motelu v New Jersey. Nakonec byl usvědčen z několikanásobné vraždy a odsouzen na doživotí.

Viděli jste sérii Na místě činu: Zabiják z Times Square? Podělte se o své dojmy v diskuzi

Video
Video se připravuje ...

Trailer k dokumentární sérii Na místě činu: Zabiják z Times Square Netflix

Fotogalerie
7 fotografií