Do aukce se přihlásil jeden zájemce, který složil kauci 20 milionů korun. Během dvoudenní dražby ale neučinil žádný příhoz. Opakovala se tak situace z minulých pokusů o prodej Paláce Broadway. ÚZSVM aukce uskutečnil v září 2021, loni v březnu a loni v srpnu.

Funkcionalistická stavba architektů Bohumíra Kozáka a Antonína Černého z 30. let minulého století je mezi ulicemi Celetná a Na Příkopě nedaleko náměstí Republiky. Budova je tvořena třemi propojenými trakty. Patří k největším funkcionalistickým novostavbám v historickém jádru Prahy. Nejprve sloužila pro potřeby italských pojišťoven a v části komplexu se nacházely byty. Po roce 1980 byla budova upravena k administrativním účelům. V suterénu budovy bylo v roce 1938 otevřeno kino s tehdy nejmodernějším projekčním a zvukovým zařízením. V současnosti prostory funkcionalistického paláce využívá Divadlo Broadway.

ÚZSVM v souladu se zákonem nabídl objekt poté, co ho převzal, nejprve jiným státním institucím. Žádná z nich ale o něj neprojevila zájem. Proto úřad hledá nového vlastníka prostřednictvím elektronické aukce.

Nejdražší

Prodej Paláce Broadway by se mohl stát největším prodejem v historii ÚZSVM. Dosud nejvyšší částku 790 milionů korun získal stát z prodeje areálu na náměstí Republiky v Praze a prodejem pražského areálu U Půjčovny, který se po 100 příhozech prodal za 355,1 milionu korun.

Fotogalerie
13 fotografií