Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Batole (1) z Lounska vypilo žíravinu! Případ řeší i policie

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: pma, inf - 
15. března 2023
10:18

Během pondělí zasahovali ústečtí záchranáři v obci Ředhošť na Lounsku. Teprve roční chlapeček tam vnitřně požil žíravinu. Záchranáři ho neprodleně letecky transportovali do ústecké nemocnice, kde batole hospitalizovali. Incidentem se zabývá i policie.

K obrovské tragédii mohlo dojít počátkem týdne na Lounsku. Podle informací televize Nova záchranáři zasahovali v obci Ředhošť, kde se teprve roční dítě poleptalo kyselinou.

„Mohu potvrdit, že naše letecká služba zasahovala na Roudnicku u nezletilé osoby s vážným zraněním, kterou transportovala do ústecké nemocnice,“ potvrdil mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. V současnou chvíli by podle mluvčí Krajské zdravotní Jany Mrákotové chlapec měl být ve stabilizovaném stavu a není v ohrožení života.

Látka, kterou se roční chlapeček poleptal, se využívá hlavně k dezinfekci vody, ale nápomocná může být i při léčbě kožních onemocnění. Vnitřní užití vyvolává i u dospělých jedinců potíže s dýcháním, zvracení a nevolnost. Chemikálie může také velmi vážně poškodit trávící trakt.

Jak se dítě k žíravině dostalo a kde ji jeho rodiče uchovávali, není zatím známo. Případ zajímá i policii, která dle vyjádření policejní mluvčí Pavly Kofrové zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Video  STAČÍ MÁLO - První pomoc při dušení - Heimlichův manévr  - Generali
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání