Policisté po vyhodnocení důkazů byli opačného názoru a žalobce požádali, aby dvojici, kterou v Čeladné zajistili i se čtyřmi zbraněmi podléhajícími registraci, mohli obvinit. „Navrhli jsme státnímu zástupci obě osoby zadržet a následně obvinit z trestného činu nebezpečného vyhrožování. Státní zástupce návrh policistů neakceptoval. Neshledal v jednání obou mužů trestný čin. Na pokyn státního zástupce byly obě osoby propuštěny ze zajištění,“ uvedla Jiroušková.

Zbraně, které policisté v sobotu u jednoho z mužů zajistili, zůstaly zajištěny u policie a budou předány k řešení správního orgánu. Šlo o čtyři střelné zbraně - opakovací brokovnici, samonabíjecí pušku a dvě samonabíjecí pistole, které vlastnil muž legálně, jelikož je držitelem zbrojního průkazu.

Moravskoslezští policisté v areálu golfového klubu v Čeladné na Frýdecko-Místecku zasahovali opakovaně v noci z pátku na sobotu a v sobotu. Dostali oznámení, že se na místě pohybují ozbrojení lidé nosící zbraně na viditelném místě. Dva lidi zadrželi.

Podle informací ČTK v areálu klubu řešily dvě skupiny ekonomický spor. Zadržení muži byli údajně součástí bezpečností agentury, kterou najala jedna ze stran sporu.

 

 

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po zlodějích, kteří přišli vykrást nemocnici v brněnských Bohunicích. Policie ČR

Fotogalerie
7 fotografií