Za uplynulý rok uběhla neskutečných 6640 kilometrů, putuje na vrcholky Alp, a libuje si v horských závodech. K tomu je potřeba vynikající kondice, ale tolik našlapaných kilometrů se někde musí projevit.

Úplně nejhorší jsou prsty u nohou. Každý si myslí, že kolena. Ale když běžíš.., například těch sto osmdesát kilometrů bylo jedenáct tisíc vertikálních metrů z kopce. A to přijdeš a máš opravdu reálně černé nehty. Ty nehty ještě pár dní máš a potom už ne. Oni slezou,“ vyprávěla herečka Adele Vinczeové v její talk show Trochu inak s Adelou o jednom ze svých závodů.

Černé prsty u nohou ovšem nejsou jediným úskalím závodu. „Ale taky se ti pod tím nehtem může udělat puchýř. A když jsem doběhla asi na nějaký stotřicátý kilometr, tak tam byli zdravotníci a oni mi normálně propíchli ten puchýř i pod tím nehtem. A teď oni tam tak chodí, máš tam vyložené ty nohy, všichni se ti na ty nohy dívají. Ale tobě běží ten závodní čas. Takže ty ještě u toho jíš například. Takže mi propichovali ten puchýř a já jsem si tam dávala kávu a koláč,“ vyprávěla usměvavá Vacvalová. Ta se loni, jak jinak, než v Tatrách, provdala za svého partnera a fotografa Jana Poláčka, který zdolává hory s ní.

Video
Video se připravuje ...

Zrzavá Lenka Vacvalová prozradila dvě věci, které miluje! Budete se divit! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
54 fotografií