Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pavel s první dámou na obhlídce bydlení v Lumbeho vile: Nadchla ho „chlapská zašívárna“, Evu kočky

Aktualizováno -
10. března 2023
21:04
Autor: Mii, ČTK - 
10. března 2023
11:45

Pavel dnes zahájil svůj první pracovní den v úřadu prezidenta a vyrazil s manželkou Evou na obhlídku Lumbeho vily, která patří mezi místa, kde by na Pražském hradě mohli bydlet. Podle fotografií byl pár z prostorů nadšen. Pavel ocenil půdu, kde by si chtěl vybudovat svou „chlapskou zašívárnu“, první dámu zase zaujaly skleníky s květinami a všudypřítomné kočky.

Nový prezident aktuálně hledá bydlení v Praze. Pavel řekl ve čtvrtek České televizi, že přes týden bude pobývat v areálu Hradu, na víkendy, když nebude mít pracovní povinnosti, by rád s manželkou jezdil domů do jejich domu v Černoučku na Litoměřicku. V oficiálním bytě přímo na Hradě bydlet nechce. „To je opravdu bydlení na zámku, to si nedokážu úplně představit,“ řekl. Podle jeho mluvčí Markéty Řehákové stěhováni nastane až po bezpečnostní kontrole.

Nejpravděpodobnější variantou bydlení je tak empírová Lumbeho vila nedaleko Jeleního příkopu, ve které pobýval bývalý prezident Václav Klaus a z počátku i Pavlův předchůdce Miloš Zeman.

Právě její obhlídku dnes prezidentský pár absolvoval. „Dnes jsme se šli poprvé podívat na možné prezidentské ubytování v Lumbeho vile a okolí. Evě se nejvíc líbilo ve sklenících, kde se kromě krásných květin, ovoce a zeleniny personál stará i o zdomácnělé kočky. U mě zabodovala půda, kde si dovedu představit ideální ‚man cave' neboli chlapskou zašívárnu,“ napsal na facebooku Pavel a přidal fotografie, jak prostory prozkoumává. 

Viditelně na nich byl nadšený, i Eva Pavlová. Oba dva si procházeli jednotlivé místnosti a přilehlý areál a mazlili se s přítomnými kočkami.

Komunističtí prezidenti využívali k bydlení takzvaný Domeček, tedy rezidenci v Královské zahradě. Exprezident Václav Havel v něm bydlel několik měsíců. Podle dostupných informací Domeček v poslední době využívala Zemanova dcera Kateřina, v Lumbeho vile pobývala Zemanova manželka Ivana.

Video  Projev Petra Pavla během inaugurace: Pravda zvítězila, raduje se a obul se do populistů  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

jajas ( 12. března 2023 07:12 )

padrino ( 12. března 2023 04:11 )

A co kancléřka pí.Vohralíková, která se stýkala s kontroverzním Hlubučkem. Vildumetzová se musela kvůli podobnému případu vzdát funkcí, Slepenec jí vyštípal, že Jurečko. 😡 Inu, všichni jsme si rovní......🤢. Cituji: Vildumetzová: minulý týden tvrdila, že se s Nemrahem viděla vždy jen za přítomnosti manžela a nikdy s ním neřešila nic obchodního nebo pracov­ního­....­....Voh­ralí­ková: Svoji známost s Hlubučkem nepopírá a dává ji do souvislosti se svým působením na České zemědělské univerzitě a s Hlubučkovým starostováním v Lysolajích. Fotku z Litomyšle zdůvodňuje tím, že tam byl Petr Hlubuček se svým přítelem pozvaný na festival, potkali se a Hlubuček se podle ní „rád fotil s každým...“ http­s://ww­w.par­lamen­tnilis­ty.cz­/are­na/mo­nitor­/Ale-ale-ale-K-Pavlovi-miri-Vystrcilova-zlobaba-s-jeste-desivejsi-povesti-a-minulosti-725058

jajas ( 11. března 2023 19:49 )

Rudé...

adelaaaa ( 11. března 2023 19:40 )

A karafiáty

jajas ( 11. března 2023 19:21 )

Já si vůbec nestěžuji. Jen se divím, co z některých lidí lezou za "úvahy" a informace o lidech, které neznají.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa