Nedávné křtiny 21měsíční Lilibet prozradily mnohé. Ačkoli Harry a Meghan pozvali na obřad do svého domova v Montecitu i krále Karla III., královnu Camillu (75), prince Williama (41) a princeznu Kate (41), nikdo z nich se v Kalifornii neukázal – a jejich absence nemohla být výmluvnější. 

Další důležitý milník ale naopak Harryho děti královské rodině přiblížil. Poprvé se s nimi totiž zachází jako s princem a princeznou! Na královské tituly mají Archie Harrison i Lilibet Diana nárok díky předpisu z roku 1917. 

Poprvé za princeznu

„Na královské tituly mají obě děti nezadatelné právo, co se jejich dědeček stal panovníkem. Věc byla už před nějakou dobou vyřešena v souladu s Buckinghamským palácem,“ prozradil mluvčí manželů časopisu People

Tituly teď byly poprvé oficiálně použity... „Mohu potvrdit, že princezna Lilibet Diana byla pokřtěna v pátek 3. března arcibiskupem z Los Angeles, reverendem Johnem Taylorem,“ prozradil mluvčí páru ve svém prohlášení pro média. 

Palác aktualizoval informace

Manželé prý královské tituly svých dětí hodlají používat pouze při oficiálních příležitostech, jako jsou právě například křtiny. Palác nicméně maličkého prince a princeznu zahrnul mezi ostatní aristokraty.

Po křtinách a prvním oficiálním použití Lilibetina titulu princezny došlo k aktualizaci webových stránek Buckinghamského paláce a Harryho děti jsou zde nově uvedeny jako princ a princezna. V linii následnictví na trůn je princ Archie na 6. místě za svým otcem a jeho sestra, princezna Lilibet, ho následuje na 7. 

 

Video
Video se připravuje ...

Fiala míří za Bidenem do Polska. Kolaps Meghan kvůli South Parku! A Putin zrušil dohodu Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters

Fotogalerie
113 fotografií