„Dej mi peníze, nebo bude zle!“ S takovými slovy vstoupili 22. prosince loňského roku kolem třetí ráno na benzinku v pražských Košířích dva lupiči. Jeden z nich přitom držel krátkou střelnou zbraň, kterou mířil na obsluhu! „Žena z obavy o svůj život lupičům vyhověla a kromě bankovek vydala navíc požadované kartony cigaret,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

To ale nebylo vše. „Při odchodu podezřelý namířil zbraň na sedícího zákazníka a mlčky, jakoby nic, si vzal jeho mobil ze stolu. Pak se dali na útěk,“ uvedl mluvčí. Muži po cestě několik mincí i bankovek vytratili, což se jim nakonec stalo osudným. „Tyto důležité stopy dovedly kriminalisty s policejním psovodem až na místo, kde ležel mobilní telefon a také helma, kterou měl muž při přepadení na hlavě,“ vysvětlil Rybanský. 

Policisté spolu se zásahovkou nakonec oba podezřelé zadrželi letos v březnu na dvou různých místech Česka. Při domovní prohlídce pak našli střelnou zbraň, kterou pachatelé použili. „Případ je prověřován pro podezření z trestného činu loupež, za což v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Policisté dopadli muže, kteří loupili na benzince v Košířích. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie