Dům byl postaven v polovině 19. století podle návrhu architekta Konstantina Mráčka ve stylu nizozemské neorenesance. EP Real Estate primárně připravuje nemovitý majetek skupiny EPH k následné transformaci. Akviziční příležitosti se neomezují jen na transformaci původních provozů. Skupina EP Corporate Group drží od 1. ledna 2023 v EP Real Estate 56 procent. Zbylých 44 procent je pod kontrolou J&T Capital Partners zakladatele Patrika Tkáče. EP Real Estate kontroluje v Praze a Brně zhruba 520 000 metrů čtverečních pozemků, čímž se řadí k největším vlastníkům půdy v ČR.

Místo, kde tvořil Trnka i Kokoschka

Trojkřídlý dům se nachází u Vltavy s výhledem na Karlův most a Hradčany. Je v něm mimo jiné restaurace Bellevue a pod střechou domu byly malířské ateliéry. „Místo nás nadchlo, ale zároveň nás objekt znepokojil svým zanedbaným až havarijním stavem. Rádi bychom jej tak vrátili zpět do života v polyfunkční podobě – zejména vytvořením mimořádných rezidencí, ale i obnovením komerčních funkcí v parteru,“ dodal Nováček.

„Jak může být zřejmé již z holdingového sídla v Pařížské ulici, máme slabost pro místa s geniem loci. Palác Bellevue takovým místem bezesporu je, což je možné doložit třeba tím, že v ateliéru v tomto domě vytvořil Oskar Kokoschka unikátní obrazy Prahy. Ateliér v domě měl i Jiří Trnka,“ uvedl generální ředitel EP Real Estate Jiří Nováček.

Video
Video se připravuje ...

Aktuální podoba zrekonstruovaného Smetanova nábřeží dne 29. července 2022. Jan Dařílek

Fotogalerie
19 fotografií