„Není divu, že je Mallorca častým a oblíbeným cílem turistům, nacházejí se zde nejen překrásné pláže omývané průzračným mořem, úchvatná příroda, ale i zajímavé památky a navíc tu panuje příjemné klima. K tomu připočtěte skvělé jídlo a máte perfektní dovolenkovou destinaci na letošní léto,“ říká obchodní ředitelka cestovní kanceláře Blue Style Lenka Pátek.

Ráj cyklistů

Ostrov je také rájem pro všechny příznivce cyklistiky a kolo je skvělým prostředkem, jak objevit co nejvíce ze zdejších krás. Najdete zde nenáročné trasy podél pobřeží i prudká stoupání a klesání při jízdě pohořím Sierra de Tramuntana. Zdejší klikaté silničky jsou legendární a mezi nejoblíbenější cíle výletů patří jednoznačně mys Formentor s majákem. Úžasný výhled na tento nejsevernější bod ostrova se vám naskytne z vyhlídky Es Colomer. A pokud nepatříte mezi příznivce cyklistiky, nevadí, k mysu se dostanete i autem.

Jízda historickým vláčkem

K nezapomenutelným zážitkům patří dřevěný historický vláček, jenž spojuje hlavní město Palma de Mallorca a Sóller. Trasa vede pohořím Sierra Tramuntana a vlak projíždí několika tunely. Obě zmíněná města navíc stojí za návštěvu.

Autor: CK Blue Style

Horský Sóller je malebným místem obklopeným pomerančovníky a olivovníky. Palma de Mallorca je elegantním živým městem s řadou památek, z nichž stojí za zmínku zejména jedna z největších gotických katedrál v Evropě –katedrála Panny Marie neboli katedrála La Seu.

Autor: CK Blue Style

Krápníkové Dračí jeskyně

V Dračích jeskyních nedaleko městečka Porto Cristo na vás čeká opravdu jedinečný zážitek. Kromě krápníků zde totiž můžete obdivovat jedno z největších podzemních jezer na světě, které bývá přezdíváno Benátské moře. Během prohlídky vám právě zde zahrají muzikanti plující na loďkách.

Autor: CK Blue Style

Za sluncem a mořem

Skoro o každé zdejší pláži uslyšíte, že je tou nejhezčí na ostrově, takže ať už si vyberete ke svému odpočinku jakoukoliv, pravděpodobně neuděláte chybu. My pro vás máme tip na jednu z nejfotogeničtějších – pláž Cala des Moro. Ideální místo pro fotku se nachází na skále nad zátokou. Jemný písek omývá zářivě modré Středozemní moře, okolo se tyčí okouzlující útesy, které místo chrání před větrem. A k tomu zde většinou najdete klid a soukromí.

Autor: CK Blue Style

„Síly na poznávání jedinečného ostrova lze načerpat v hotelu Playa Dorada, který se nachází v blízkosti nádherné pláže Sa Coma. Těšit se můžete na koncept all inclusive i špičkový barový servis, kde vám barman připraví výborný španělský nápoj Sangria,“ doporučuje Lenka Pátek z cestovní kanceláří Blue Style.