Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šikanoval ji a pak se vzali: Dvacetiletá dívka se provdala za posměváčka ze střední

9. března 2023 | 06:00

Příběhy o šikaně většinou nekončí hezky. A už vůbec ne přátelstvím, nebo dokonce manželstvím. V tomto ohledu je příběh mladých manželů, kteří se znají ze střední, skutečně ojedinělý. Jeden z nich totiž toho druhého trýznil a posmíval se mu. Ani to ale pár neodradilo od toho, aby se nakonec do sebe zamiloval a vše skončilo krásnou svatbou. Jak začal příběh, který připomíná spíš scénář hollywoodských bijáků?

Odpuštění je pro mezilidské vztahy důležité. Ne všechny podlosti však lze druhým odpouštět. A co teprve, když se jedná o pořádné škodolibosti! Někdy jsou ale láska a tolerance silnější, a tak může vzniknout silný životní příběh plný dramat i romantiky. To je přesně případ Lauren Enslow a jejího spolužáka ze střední Lucase Olsena z Utahu v USA. Ze začátku to mezi nimi nebylo vůbec růžové a o lásce nemohla být ani řeč. Co se změnilo a jak v jejich sblížení zasáhl osud?

Vše začalo posmíváním a nelichotivou přezdívkou

Pro dvacetiletou Lauren byl kdysi její o rok starší spolužák zpočátku děsivou noční můrou. Lucas patřil do stejné party a dívce se s dalšími kamarády celé měsíce škodolibě posmíval. Každý den jí ve škole prováděl naschvály a choval se k ní ošklivě. Neustále ji provokoval a nedal jí ani na vteřinu pokoj. Dokonce dívku prý natáčel na školních chodbách, i když žádala, aby to nedělal. Aby toho nebylo málo, Lucas s přáteli pro Lauren vymyslel nechvalnou přezdívku Linda podle postavy animovaného filmu Bob’s Burgers, která je při těle a rozhodně nepatří mezi Laureniny oblíbené.

Jak na zdravou asertivitu? Podívejte se na rady odborníka ve videu:

Video se připravuje ...
Konflikt do života patří, zdravá asertivita je říct věci tak, jak bychom je zvládli slyšet od druhého, říká koučka

Nešikovná snaha projevit zájem

Jak se později ukázalo, Lucas se zřejmě jen poněkud nešikovně snažil získat pozornost dívky, do které se zahleděl. „Když jsi tak mladý, myslíš si, že takové věci jsou legrační. A samozřejmě nám to s přáteli přišlo vtipné. Nikdy jsem si nemyslel, že vypadá jako ta kreslená postavička, moji přátelé a já jsme právě vymýšleli postavy, ke kterým bychom Lauren a všechny její přátele přirovnali, šlo o vtip, který nakonec zašel trochu moc daleko. V tuhle chvíli si myslím, že jsem ji škádlil, protože to byl takový mix emocí, líbila se mi a dělali to i moji přátelé. Svým způsobem to byl tlak vrstevníků,“ odůvodnil Lucas své nepříjemné provokování v jednom z rozhovorů.

Zasáhl osud? Sblížila je autonehoda

V případě Lauren a Lucase zasáhl doslova osud. Vztahy mezi nimi totiž změnila až drobná autonehoda, která se Lauren přihodila zrovna ve chvíli, kdy jela autem se svou matkou a sestrou. Lucas byl náhodou poblíž a celý incident, jak do jejich auta nabouralo zezadu jiné auto, sledoval. „Lucase jsme zahlédli na parkovišti a moje sestra z legrace stáhla okno a zavolala jeho jméno. O několik sekund později jsme měli autonehodu. Nikdo nebyl vážně zraněn, ale auta byla zmačkaná. Zeptal se, jestli jsem v pořádku. Bylo vidět, že mu na tom záleží. Pomohlo mi to začít ho mít znovu ráda,“ vzpomínala na zlom ve vzájemném poznávání Lauren. Po zmíněné události se stali z Lucase a Lauren přátelé.

Nezapomenutelné dvojité rande

Společný kamarád Lauren a Lucase zorganizoval po nějakém čase od doby, kdy se z nich stali přátelé, dvojité rande. A právě to prý bylo pro mladou dvojici nezapomenutelné. V roce 2018 spolu Lauren a Lucas i přes mnohé pochyby ostatních začali chodit. A i když nejdříve měli někteří Laurenini známí na Lucase svůj názor kvůli jeho předchozímu chování, Lauren měla jasno. Byla mu vděčná, že projevil starost o její zdraví při autonehodě, navíc se do Lucase časem zamilovala. Předchozímu pubertálnímu chování svého přítele, kterému bylo v době společných neshod pouze šestnáct, nyní nepřikládá příliš velkou váhu.

A jak to tak vypadá, bylo to správné rozhodnutí. Po čtyřech letech vztahu Lucas požádal svou vyvolenou o ruku, a tak se z dvojice v říjnu 2022 stali manželé. Lauren už se přes středoškolské škádlení od svého manžela přenesla, a ten na adresu své novomanželky nešetří lichotkami. „Lauren je úžasná a nemohl jsem si přát lepšího člověka, s nímž bych mohl prožít zbytek svého života. Chci s ní založit rodinu. Jsem nadšený, že si postavíme dům, a budu sledovat, jak se plní zbytek našich snů,“ prozradil jejich šťastné plány do budoucna.

Na romantický příběh páru se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Tereza Brožová