„Jako při hře hledej rozdíly, se mohl v noci z pátku na sobotu cítit strojvůdce lokomotivy na odstavném nádraží v Brně. Vždy, když projížděl okolo budovy bývalé železniční polikliniky, sledoval, jak na stěnách přibývají posprejované nápisy,“ uvedl mluvčí policie David Chaloupka.

Přivolaní policisté brzy odhalili muže, který se snažil nepozorovaně z budovy zmizet. „Snažil se zapírat, ale od barvy měl potřísněné ruce i tvář. Další dva výtečníci byli uvnitř budovy. Všechny tři policisté zadrželi a jako podezřelé z trestného činu eskortovali do policejní cely,“ dodal Chaloupka.
Video
Video se připravuje ...

Dívky v centru Brna sprejovaly pod dohledem kamer na zdi. Městská policie Brno

Dělaly jako by nic

Podobnou zábavu si našla i zamilovaná nezletilá dívka na hradbách pod Petrovem. Na zeď nastříkala nápis Love. „Podpořila ji v tom také její známá, která stříkala sprejem střídavě do prostoru a směrem k zídce,“ řekla mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Když parta, do níž obě dívky patřily, uviděla přicházet strážníky, okamžitě se snažila vše "zamést pod koberec". „Dívky odhodily spreje z hradeb. Vzhledem k tomu, že zde bylo podezření na spáchání trestného činu, předali strážníci obě dívky do rukou policie,“ dodala Skřivánková.
Fotogalerie
8 fotografií