„Omlouvám se, teď nemám čas, ale všechno už je v pořádku,“ odbyl Blesk na tiskové konferenci k druhé řadě retro seriálu První republika, kde i bez řidičáku usedl za volant historických vozů. Proč ho policisté klepli přes prsty, si tehdy raději nechal pro sebe. Prý pospíchal. Až teď herec, který začínal v prodejně automobilů a později dělal i dispečera dopravy, před plným Švandovým divadlem přiznal, že za volant sednul s promile v krvi.

Policisté z Brna

„Baví mě řídit. Ale o řidičák jsem přišel kvůli alkoholu,“ netajil se v talkshow 7 pádů Honzy Dědka a přidal i pár podrobností. „Měli jsme koncert s kapelou, pak jsme pili, a zbylo na mě, že budu řídit. Nechtěl jsem. Sedl jsem do auta, a to jsem jel velmi opatrně. Ve dvě ráno 18. listopadu mě na Letné zastavili policajti, že prej jsem jel rychle a nedal jsem blinkr,“ popsal Batěk, jehož poznávacím znamením je pruhované tričko. „Rychle jsem nejel a tam to bylo prázdný, tak jsem nedal blinkr. Byli z Brna ti policajti,“ vtipkoval absolvent DAMU.

Zbytečné kličky

„Chtěl jsem odmítnout krevní zkoušku, paní policistka si chtěla to odmítnutí natočit na mobil, postavil jsem se u auta, vedle mě ten policajt a já jsem se automaticky nastavil jako na fotku,“ tvrdil Batěk, který musel zaplatit pokutu a přišel o řidičské oprávnění.

Po půl roce musel na testy a řidičák mu vrátili. „To se stalo kdekomu...“ zlehčoval svůj prohřešek na silnici. 

Konkurz do Lucie

Stačilo málo a Batěk se hercem vůbec nestal! Na rozdíl od svých kolegů, kteří si prošlapují cestičku už odmala po dramaťácích, Pavel chtěl být truhlářem. A bavila ho i hudba. „Nikdy jsem se muzikantem nestal. Jenom mě to baví, ale neumím noty, na všechno hraju blbě, zpívám falešně... Amatér,” popsal se kriticky. Překvapivě se přitom zkoušel přes konkurz dostat do kapely Lucie! „Tam mě přihlásil brácha, za to nemůžu. Lucie hledala baskytaristu, když je v polovině 90. let opustil P.B.CH. Na ten konkurz jsem si půjčil baskytaru, neměl jsem svojí, učil jsem se na ni asi půl roku,” vylíčil přípravy. „Zahráli si se mnou čtyři písničky, které jsem se nadrtil. No, nevzali mě. Ale můžu říct, že jsem si zahrál s Lucií!” uzavřel. Baskytaru mu nakonec někdo ukradl, a tak už jenom zpívá.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Vyorálek z První republiky: Za mlada jsem dělal box, teď už bych to neuskákal Adam Balažovič/bpž

Fotogalerie
71 fotografií