V pondělí zvolení členové dozorčí rady nahradili zmíněné odvolané členy a zároveň doplnili jedno volné místo, které zbylo v radě od loňska. Tehdy v ní kvůli kauze Dozimetr skončili bývalý náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN) a bývalý místostarosta Prahy 9 Marek Doležal (TOP 09). V dozorčí radě tehdy skončil z vlastního rozhodnutí také Michal Zdeněk, jehož rezignace s kauzou přímo nesouvisela.

Na základě koaliční dohody mají podle Hřiba v dozorčí radě čtyři místa Piráti, kromě dvou v pondělí zvolených členů zůstávají ve funkcích pirátští zástupci Jan Lička a Jakub Jiran. Podle předsedy klubu zastupitelů Spolu Tomáše Portlíka (ODS) obsadí jedno ze tří míst určených Spolu radní města pro finance Zdeněk Kovařík (ODS), druhé připadne lidovcům a na třetím zůstane jeden ze dvou stávajících zástupců TOP 09.

Jedno místo připadne STAN a po jednom opozičním ANO a Praze Sobě. Za ANO v radě zasedne v pondělí zvolený Prokop a za Prahu Sobě si funkci ponechá bývalý náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr. Kromě toho v radě zasedá také pět zástupců zaměstnanců.

Video
Video se připravuje ...

Rakušan o Dozimetru: Vyměnili jsme lídra kandidátky, prošli jsme absolutním očistným procesem. Mall TV a Blesk TV

Rada podle Hřiba poprvé v obměněném složení zasedne 22. března a jejím hlavním úkolem bude nyní připravit otevřená výběrová řízení na členy představenstva. Nové vedení podniku by podle náměstka mělo být známo za „jednotky měsíců“. Podnik loni vypsal výběrová řízení na pozice ředitelů včetně generálního, která nicméně několikrát prodloužil a následně zrušil s tím, že je vypíše až nové vedení města. Stávající generální ředitel podniku Petr Witowski nedávno řekl, že se v případném novém výběrovém řízení pokusí funkci obhájit.

Fotogalerie
35 fotografií