Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Putinův plukovník zuřil: Hlavní zlo jsou Britové, cvičí teroristy! Vyhoďte z Moskvy velvyslankyni

Autor: tsv, swp - 
19. března 2023
21:35

Šéfredaktor ruského magazínu Národní obrana plukovník ve výslužbě Igor Koročenko v ruské státní televizi Rossija 1 označil Velkou Británii za „hlavní zlo“. Dále uvedl, že je nutné z Moskvy před kamerami vyhodit britskou velvyslankyni Deboru Bronnertovou. V přímém přenosu se zmínil i o britské zpravodajské službě MI6 a apeloval, že výcvik ukrajinských vojáků organizuje právě Londýn.

„Ruské zpravodajské služby si jsou naprosto jisté a operačně potvrdily informace naznačující to, že výcvik ukrajinských sabotážních teroristických skupin nejvíce podporuje právě Velká Británie,“ prohlásil ve státní televizi. „Oni jsou teď to hlavní zlo! Měli bychom jasně pochopit, že ano, jsou tu ještě Spojené státy, ale anglosaský mozek je v Londýně.“

„Velká Británie možná nemá stejné schopnosti, ať už finanční nebo operační, které mají Spojené státy, nicméně ten ideologický komponent pro rozpoutání nové teroristické aktivity v Rusku pochází z Londýna,“ pokračoval.

„Britská armádní rozvědka a MI6 také aktivně operují v té stejné oblasti, stejně jako SAS samozřejmě,“ dodal s odkazem na speciální jednotky britské armády.

Vyhoďte ji před kamerami!

Koročenko, který se řadí mezi hlavní ruské propagandisty, dále uvedl, že „Velká Británie byla dosud poměrně úspěšná v organizování sabotážních aktů“, a to již od dob druhé světové války. „A teď aktivně sdílí své zkušenosti,“ dodal. Na plukovníkův projev upozornil server DailyMail.

Veterán v televizi na závěr doplnil, že by Rusko mělo minimalizovat své diplomatické vztahy s Británií a že je třeba „veřejně před kamerami vyhodit britskou velvyslankyni z Moskvy“.

21:17
Dnes
!

Náměstek ruského ministra obrany Sergeje Šojgua Timur Ivanov byl údajně zadržen pro podezření z přijetí úplatku.

21:07
Dnes

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z Ukrajiny obvolávali z falešných čísel české občany a vylákali z nich v přepočtu přes tři miliony korun. Informovala o tom ukrajinská policie, na jejíž sdělení upozornil server Novinky.cz.

Podvod zorganizoval čtyřicetiletý Ukrajinec, pro něhož pracovali z ukrajinské Oděsy dva ukrajinští občané a šest Čechů. Ti byli mezinárodně hledaní kvůli podvodům.

20:57
Dnes

Balík s pomocí Ukrajině překonal v Senátu USA klíčovou procedurální překážku, hlasování o finálním schválení se čeká do konce dne, případně ve středu.

Zobrazit celý online

Video  Raketový útok na Záporoží: Komplikované odstraňování trosek  - Ukrajinské záchranné složky
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa