Statný pes bez náhubku stačil pokousat dva muže, zaútočil i na dívku, která hledala spásu v kolejišti. „Dlouhé vodítko se jen náhodou při pobíhání psa po ostrůvku omotalo kolem sloupku v přístřešku. I tak se ale mohl pohybovat několik metrů daleko,“ popsal mluvčí městské policie Jakub Ghanem situaci, kterou vyjely řešit hlídky strážníků.

Jedna z nich majitelku zvířete probudila, dostalo se jí ale nevybíravých výrazů. Agresivní opilá žena tak kopírovala chování svého „mazlíčka“, kterého se mezitím pokoušel zkrotit jeden ze strážníků.

Video
Video se připravuje ...

Agresivní pes pokousal chodce, zkrotl až pod pistolí strážníka Městská policie Brno

Pes se zalekl pistole 

„Protože ho více než šedesátikilový pes se štěkotem ohrožoval, připravil si pro všechny případy služební zbraň. Pes na to velmi překvapivě zareagoval tím, že se okamžitě zklidnil a zalehl na zem,“ popsal vypjatou scénu mluvčí. Naopak žena si nedala říct, a když se pokusila hlídku napadnout, skončila v poutech.

Oba hlavní aktéři nakonec putovali každý jiným směrem. Pes do útulku, jeho údajná majitelka na záchytku. Pro ni bude mít případ dohru ve správním řízení.

Fotogalerie
4 fotografie