Sociální sítě začaly plnit příspěvky o zaběhnuté bílé fence v polovině února. Lidé na Facebooku i na Twitteru sdíleli fotografie volně pobíhajícího psa na různých místech Prahy. Viděna byla v centru, v Holešovicích, na Smíchově.

„Našla jsem ji, jak leží, byla ode mě tak na metr, ale absolutně se nedala chytit, sotva na ni promluvíte, ihned bere roha, snědla aspoň dvě kolečka šunky. Je už hodně unavená a strašně moc vyděšená. Šla jsem za ní půl hodiny, metelila to podél zahrádek směrem k Bulovce,“ nasdílela své setkání s Heaven uživatelka Barbora P.

Právě v Praze 8 na parkovišti v Davídkově ulici se fenku podařilo odchytit. Následně putovala do psího útulku v Troji, který vede Městská policie hl. m. Prahy. Ti samozřejmě začali s pátráním po jejích majitelích, kteří překvapivě vůbec nepochází z České republiky.

Vyděšená a unesená

28. února si ji vyzvedli v našem pražském útulku její majitelé! Díky tomu se odkryl další kus jejího neuvěřitelného příběhu,“ vysvětlil na sociálních sítích náměstek pražského primátora Jiří Pospíšil (TOP 09), jenž má v gesci právě péči o zvířata. Fenka byla čipovaná, výrobce čipů pak dle dostupných informací uvedl, že čipy byly dodány do Bosny. 

„Její skutečný domov je v zemi, která je od nás vzdálená více než tisíc kilometrů. Totiž z místa, kde měla svoji rodinu, ji před mnoha týdny ukradli,“ uvádí Pospíšil. „Čím si procházela od té chvíle a jakým způsobem se dostala do Čech, je zatím nejasné. Všechno prozatím nasvědčuje tomu, že se nejspíše stala jednou z mnoha tichých obětí organizovaného nelegálního obchodu se psy.“

Podle náměstka existuje několik verzí, jak se fenka dostala ze zajetí a následně začala pobíhat po ulicích Prahy. V jedné z nich se spekuluje o tom, že Heaven se dostala na svobodu na Vysočině, odkud přes Středočeský kraj doputovala právě do „Matky měst“. Podle jiné z možných verzí mohla utéct při překládání psů. „Jak to vlastně celé doopravdy bylo, ví dneska jen Heaven,“ dodal politik.

Fotogalerie
8 fotografií