Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Armáda ČR láká nové členy pomocí akčního videa: Za nevhodný popisek ale sklidila i kritiku

Autor: jel - 
28. února 2023
16:55

Armáda České republiky na sociální síti zveřejnila propagační video plné akčních záběrů, pomocí kterého se snaží získat nové členy do řad výsadkářů. Podle některých uživatelů twitteru ale armáda video doplnila o zcela nevhodný komentář. Sklidila tak i kritiku.

Dvouminutové video plné akčních záběrů, kde nechybí vrtulníky ani výbušniny, má přilákat nové členy do řad výsadkářů. „Výsadkáři jsou naše elita. Mají nejlepší vybavení a výcvik a nejdobrodružnější úkoly. 43. výsadkový pluk nabírá. Troufnete si přidat se?“ napsala armáda k videu.

Video  Reklama Armády ČR sklidila na sociálních sítích kritiku  - Armáda ČR
Video se připravuje ...

Právě tento komentář se ale některým uživatelům sociální sítě zdá poněkud nešťastný. Proč? Protože údajně protežuje výsadkáře na úkor jiných. „Příklad toho jak Armáda opravdu nemá komunikovat. Armáda je funkční celek, a je hloupé, když jedna její část je označována za elitu, na úkor toho zbytku,“ rozzlobil se Milan M. Dodal, že je podle něj skoro lepší takto nevhodný příspěvek smazat.

„Chápu hrdost elitních jednotek na konkrétní útvar, ale armáda musí fungovat jako celek a není žádné dělení na elitu a plebs,“ doplnil Radek. Další uživatelé ale naopak s kritikou nesouhlasili. Podle nich je oprávněné výsadkáře takto označovat, jestliže se k jednotce dostanou skutečně jen ti nejlepší.

yarda ( 5. března 2023 13:07 )

Jasně že existuje elita. A Kanonenfutter.
Případně i jelita.

Karel Siruček ( 2. března 2023 18:44 )

Jo elita jo tak to jo a my jako vojáci jsme chytali vole jak malé mouchy když neuměli vole řídit pořádně padáky

Pavel Laubr ( 2. března 2023 18:09 )

Civilista to nemůže vůbec pochopit. Je to stejné, jako srovnávat diabetologa s mozkovým neurochirurgem. Oba mají stejnou hodnotu, ale neurochirurg je elita. A vůbec nejde o nějakou Ukrajinu, ale o doplnění stavů. Když byla Černochová v opozicí, postarala se o plno škrtů v resortu obrany, kvanta vycvičených a profesionálních vojáků znechucení odešli. Teď má obrana problém podstavu a zastaralé techniky.

Květoslava Velanova ( 1. března 2023 14:46 )

Lákají naše mladé nevycvičené muže, aby je mohli poslat na Ukrajinu, kde je čeká jistá smrt.

žanyn ( 28. února 2023 21:12 )

V případě jaderného konfliktu je pro nás i to NATO k ničemu. Postačí se podívat na mapu.

Zobrazit celou diskusi