Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ivanku (21) na procházce napadlo stádo krav: Studentka popsala chvíle hrůzy! Pejsek hrdina se ji snažil zachránit

Autor: rc - 
2. března 2023
06:16

Studentka medicíny Ivanka (21) chodí pravidelně venčit svého pejska Alvina na louku u obce Čelkova Lehota. Ovšem procházka, na níž se vydala v neděli 26. února, se změnila v pořádné drama! Ivanku napadlo stádo krav. Žena utrpěla mnohočetná zranění a do nemocnice ji musel transportovat vrtulník. Její pejsek se ji snažil zachránit. Poté běžel dokonce pro pomoc.

Ivanka vzala v neděli na procházku svého pejska Alvina. Zrovna se nacházela na louce mezi obcemi Ďurdová a Čelkova Lehota, když se na ni vyřítilo stádo krav. „Žena ani pes nebyli v blízkosti krav. Krávy se pravděpodobně splašily a cválaly směrem na louku, kde jednadvacetiletá žena venčila svého psa,“ píše Fakultní nemocnice s poliklinikou Žilina na Facebooku s tím, že Ivanka si do poslední chvíle stáda nevšimla. Uviděla je, až když byly přibližně dvacet metrů od ní.

Chvíle hrůzy

Celou událost popsala pro slovenský deník Nový Čas. „Šla jsem po poli a zničehonic se na mně vyřítily krávy,“ uvedla Ivanka s tím, že si lehla na zem a rukama si chránila hlavu. „Minimálně jedna kráva mě kopla kopyty do hlavy,“ dodala Ivanka. Nedaleko se zrovna procházeli lidé, kteří slyšeli volání o pomoc. Na místo vyrazil záchranářský vrtulník a transportoval ji do nemocnice. Žena byla podchlazená, vystrašená a utrpěla mnohačetná zranění.

Pes hrdina

Její psík Alvin se prý zachoval jako pravý hrdina. „Bylo to hrozné. Pejska jsem měla stále na vodítku, dělal, co mohl. Později se uvolnil a štěkal na krávy, jak mohl,“ pochválila pejska. Rodiče ho našli nedaleko jejich domu. Alvin se snažil upozornit, že není něco v pořádku.

„Štěkal, vrčel a domáhal se jejich pozornosti. Na těle měl rovněž několik zranění,“ uvedla nemocnice.  „Moje dcera tam chodí s pejskem pravidelně. Když ji napadly, hned mi volala, ale vůbec jsem jí nerozuměla. Jen to, že ji napadly krávy. Strašně plakala,“ uvedla pro výše zmíněný deník maminka Ivanky.

Mnohačetná zranění

„Pacientka je mimo ohrožení života hospitalizovaná na oddělení úrazové chirurgie, kde zůstává v péči našich zdravotníků k dalšímu pozorování a léčbě,“ uvádí nemocnice. „Mám prasklý obratel, posunuté plotýnky a také obratle,“ promluvila o svém zdravotním stavu s tím, že má rovněž oteklou polovinu obličeje.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

new era ( 4. března 2023 02:47 )

Kravy jsou uzasne a inteligentni. Kdyz se s tim clovekem znaji, umeji dat nadherne najevo lasku. Jsou opatrne vuci kamaradum, kteri jsou mensi nez ony. Proti potencialnim vetrelcum se ale brani, obzvlast, kdyz maji telatka.
Slecne drzim palce, aby se z toho vykresala bez trvalych nasledku 🍀🫂❤️

Květoslava Velanova ( 2. března 2023 13:36 )

Nevįm,proč pan Petr tomu nevěří a bere to na lehkou váhu. Mě se stalo něco podobného. Šli jsme s manželem a vnučkou přes ohrazenou louku,kde se pásly krávy. Šli jsme blíž a blíž, krátili jsme si cestu. Vůbec mě nenapadlo,že by se mohlo něco stát. Až jsem viděla, že krávy začaly být nepokojné a šly k nám, tak jsme se otočili a rychle šli pryč.
I takové věci se stávají.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání