Když major Hradec z 30 případů majora Zemana slavil před třemi roky pětaosmdesátiny v klubu vinohradského divadla, nemohla se zúčastnit. „Zato přijedu přímo k tobě domů,“ slíbila Jiřinka. A jak řekla, tak udělala!

Přišel i Satoranský

Herečka po loňském zdravotním kolapsu už zase srší energií. Spolu s dalším milým hostem a kolegou Jaroslavem Satoranským (83) zavzpomínali na desítky let v Divadle na Vinohradech, kde byli společně v angažmá. „My už většinou jen vzpomínáme. Dívat se moc dopředu se v našem věku nedoporučuje,“ smál se Jelínkův nejmilejší kamarád, herec a spolužák Antonín Hardt (87).

Chodí kvůli kouření

Oslavenec kajícně přiznal, že stále podléhá své kuřácké vášni. Má rád cigarety s černým tabákem. „Kvůli kouření se přiměju i třikrát denně sejít těch sedmadvacet schodů, které vedou z domu na dvůr. I když mi chůze dělá problémy,“ prozradil. To Jiřinka hned upozornila, že ona už nekouří.

Připili mu i »Zemanovci«

Nebyla to jediná oslava dvou osmiček. Ve čtvrtek vzali kolegové Jaroslava Obermaierová (76) a Antonín Hardt (87) oslavence do pražského filmového klubu MAT, kde se sešel s fanklubem majora Zemana. „S Rudou jsme přátelé už od dob majora Zemana,“ připomněla Jarka. „Kamarádíme se asi sedmdesát let. Byl jsem Rudovi za svědka, když si před šestnácti lety bral žokejku Martinu Růžičkovou. Díky její lásce a péči se dožil tak pěkného věku,“ dodal Hardt.

Mozek a plíce

Rudolf Jelínek prodělal před sedmi lety dvě mozkové příhody a v roce 2018 ho zase potrápil zápal plic a voda na plicích.

Video
Video se připravuje ...

Rudolf Jelínek: Při rvačce mu málem zlomili ruku! Petr Macek, Petr Soukup

Fotogalerie
36 fotografií