V červnu 2020 na této křižovatce například smetl kamion osobní auto. Řidička „osobáku“ skončila ve vážném stavu. V červenci 2019 se ve stejném místě srazil kamion s osobním autem. Dva lidé na místě zemřeli, ženu v kritickém stavu přepravoval do Brna vrtulník. To je jen malý výčet nehod, které se tu staly.

„Křižovatka je silně frekventovaná a bohužel je častokrát dějištěm nehod s tragickými následky. Od 1. března na ní zcela uzavřeme výjezdy na Hodonín a Ratíškovice,“ upozornila mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Lucie Trubelíková.
Video
Video se připravuje ...

Další nehoda na křižovatce smrti: Kamion nedal přednost osobnímu autu Policie ČR

Do Ratíškovic objížďkou

Hlavní tah ve směru z Veselí nad Moravou na Břeclav a zpět bude průjezdný. „Zpočátku se bude jednat jen o omezení nejvyšší povolené rychlosti, později přibudou semafory,“ pokračovala mluvčí ŘSD.

Řidiči směřující do Hodonína mohou jet přes Rohatec nebo další dva vjezdy ze silnice I/55. Do Ratíškovic to bude složitější, protože řidiči to musí „vzít“ přes Dubňany.

Přestavba křižovatky na kruhovou potrvá do konce června. „Předpokládá cena stavby je 18 milionů korun bez DPH,“ dodala Trubelíková.

Fotogalerie
10 fotografií