Tomáš má dva syny, Ondru a Tomáše, na které je už dva roky úplně sám. Po 18 letech soužití se svou partnerkou mu po zdánlivě banálním zákroku v nemocnici zemřela na celkovou sepsi organismu. Tomáš i děti samozřejmě celou situaci stále prožívají velice bolestně. Další ranou byl fakt, že nemá nárok na vdovský důchod, nebyl s partnerkou sezdán. A tak rodina žije jen z přídavků na děti. 

Autor: TV Prima

Tomáš pracoval celý život jako kuchař, což je časově velmi náročné. Po smrti jeho partnerky bylo ale skloubení práce a péče o syny téměř nemožné, a tak chodí alespoň na brigády do restaurace, kde dříve pracoval. S péčí o syny mu pomáhá teta a babička. Jeho matka se ho zřekla, když byl ještě malé dítě.

Přání rodiny

Jak sám říká, jeho hnacím motorem jsou jeho synové a ti si přejí ze svého domova nevynechat jejich oblíbený fotbalový tým. Všichni tři jsou totiž zapřísáhlí slávisti a každou volnou chvilku věnují fotbalu – kluci ho rádi hrají před domem. Sledování TV přenosů jim také nikdy neuteče, ale na fotbalovém zápase byli pouze jednou. Nejhezčí z barev je červená a bílá. Také si uvědomují, že být fanouškem Slávie není jen tak, není to záležitost přechodná – je to na celý život. Malý Ondra má rád např. i Krtečka nebo Šmouly. Starší Tomáš má rád matematiku a tělesnou výchovu. Tatínek má v oblibě rockovou muziku, kterou si pouští i při vaření. Byt je v původním stavu a nikdy na něm neproběhla žádná rekonstrukce.

Autor: TV Prima

Jak to vidí designéři

„Byla to naše poslední letošní proměna v této sérii a nazvali jsme ji pracovně ,červená tečka‘ za natáčením. Věděli jsme od začátku, že plníme sen slávistickým fanouškům, upozadili jsme sami sebe a hledali způsob, jak vkusně pojmout slávistický design v interiéru, aby to nebyla jen sbírka reklamních předmětů. Byt byl před rekonstrukcí ve stavu takřka dezolátním. Největším kamenem úrazu byla elektřina, která byla v hliníku, s nedostatečnými jističi, aby na ně šla napojit nová kuchyňská linka s novými spotřebiči," popisují.

Autor: TV Prima

Styl proměny je velmi moderní, s jasným slávistickým konceptem. Základ interiéru ale tvoří dřevo, bílá, šedá s akcentující červenou barvou. Červenou jsme použili netradičně na zárubně dveří či na hvězdné rozetě u lustru. Kromě slávistických předmětů jsme motiv hvězdy v logu použili ke zvýraznění stropních svítidel v podobě plastové červené hvězdy a zároveň jsme nechali ,slávisticky‘ odekorovat drumbeny, což jsou vlastně taburetky, stolky a hudební nástroje v jednom. V dětském pokoji jsme si pak hráli s myšlenkou sportovního pokojíčku. Proto jsme napnuli před okno záchytnou síť a umístili na zeď basketbalový koš či fotbalové branky na psací stoly místo nástěnky.“

Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pátek 3. března ve 22.00 na Primě.